Alanyaspor ‘Aydın’landı

Geçtiğimiz hafta attığı 2 golle Trabzonspor karşısında alınan galibiyetin mimarı olan Oğuz Aydın, Sivas deplasmanında bir kez daha sahneye çıktı. Genç golcünün 79’da attığı golle kazanan Alanyaspor, üst üste 2’nci galibiyetine imza attı.

6 haftalık galibiyet hasretine Oğuz Aydın’ın yıldızlaştığı maçta Trabzonspor’a karşı son veren Alanyaspor, genç golcüsüyle bu kez Sivasspor deplasmanında güldü. Zorlu deplasmandan 2-1’lik galibiyetle ayrılan Turuncu-Yeşilliler, üst üste 2’nci zaferini elde ederek düşme hattıyla olan puan farkını açtı. Antalya ekibine galibiyeti getiren goller 49’da Ahmed Hassan ve 79’da Oğuz Aydın’dan geldi. Ev sahibi Sivasspor’un tek sayısı ise 64’te serbest vuruştan Manaj’dan geldi.

TEHLİKEDEN UZAKLAŞTI

Alanyaspor, aldığı galibiyetle birlikte 36 puana ulaşarak Sivasspor ile arasındaki farkı da 2’ye indirdi. Turuncu-Yeşilliler, yakından hissettiği düşme korkusunu da azalttı. Antalya ekibi, maç fazlasıyla düşme hattının en üst sırasında yer alan Hatayspor ile arasındaki puan farkını 7’ye çıkardı.

ŞANSSIZLIĞINI KIRDI

Turuncu-Yeşilliler, Sivas deplasmanında kazanarak rakibine karşı son dönemde yaşadığı şanssızlığı da yenmeyi başardı. Sivasspor ile Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda oynadığı son 7 karşılaşmanın 5’ini kaybeden, 2’sinden de eşitlikle ayrılan Şimşek, 2020-2021 sezonunun ardından ilk kez rakibini devirmeyi başardı.

14 HAFTA SONRA DÖNDÜ

Alanyaspor’un sezon başında Portekiz ekiplerinden VitoriaGuimaraes’ten transfer ettiği AndersonSilva, uzun süre sonra kadrodaki yerini aldı. Uzun bir sakatlık dönemi geçiren Brezilyalı futbolcu, son olarak 14’üncü haftada oynanan Konyaspor maçının kadrosuna alınmış, ancak süre bulamamıştı. 14 hafta sonra yeniden kadroya giren Brezilyalı’nın son süre aldığı karşılaşma ise 12’mci haftadaki Gaziantep FK karşılaşması oldu.

29. HAFTA

Stadyum: Yeni 4 Eylül

Hakem: Ali Şansalan

Sivasspor

Teknik Direktör: Bülent Uygun

Ali Şaşal Vural:   7

Murat Paluli:6 (87’ Kvet)

Appindangoye:6

Caner Osmanpaşa:    6

Uğur Çiftçi :   6

Charisis: 5

MijoCaktas:5 (75’ İbrahim Akdağ 3)

Turgunboev:5 (65’ Menig 4)

Emrah Başsan:4 (65’ N’Jie 4)

Koita:4 (75’ Hakan Arslan 3)

Manaj:6

Alanyaspor

Teknik Direktör: Fatih Tekke

Ertuğrul Taşkıran   6

Balkovec 6

Aliti 6

Furkan Bayır 6

Hadergjonaj 6

Richard 6

Leroy Fer7 (83’ Novais)

Yusuf Özdemir5 (83’ Lima)

Efecan Karaca6 (75’ Eduardo 3)

Oğuz Aydın 7

Ahmed Hassan7 (90’ Sisto)

 

Sarı Kart: MijoCaktas, Manaj, Kotia (Sivasspor), Balkovec, Aliti (Alanyaspor)

Kırmızı Kart:

Goller:64’Manaj (Sivasspor), 49’ Ahmed Hassan, 79’ Oğuz Aydın (Alanyaspor)