Alanyaspor Adana'da 3 puanla tanıştı

Sezonun ilk 5 haftasından galibiyet çıkaramayan Alanyaspor, ilk zaferine Adana Demirspor deplasmanında imza attı. Ligin dibinde yer alan rakibini 2-0 mağlup eden Turuncu-Yeşillilere galibiyeti getiren isim Ui-jo Hwang oldu.

Sezonun ilk 5 haftasında büyük bir hayal kırıklığı yaratan Alanyaspor, üzerindeki ölü toprağını Adana Demirspor deplasmanında attı. İlk 5 haftadan sadece 3 puan çıkaran Antalya ekibi, Akdeniz derbisinde 2-0 ile gülen taraf oldu. Turuncu-Yeşillilere 3 puanı getiren goller 4 ve 17’nci dakikalarda Ui-jo Hwang oldu.

3 SENE SONRA DUBLE

Alanyaspor’a galibiyeti getiren golleri kaydeden Ui-jo Hwang, 3 sene sonra duble yaptı. Son olarak Bordeaux forması giydiği dönemde Ligue 1 maçında Saint-Étienne karşısında 2 gol bırakan Güney Koreli, 18 Eylül 2021’de oynanan o karşılaşmanın ardından Alanyaspor’la aynı performansa imza attı.

ŞANSSIZLIĞI YENDİ

Adana Demirspor deplasmanında bu sezonun ilk galibiyetini alan Alanyaspor, aynı zamanda rakibine karşı son dönemde yaşadığı şanssızlığı da yendi. Adana Demirspor’a konuk olduğu son iki maçı 4’er golle kaybeden Antalya ekibi, bu sonuçla kötü seriyi bozdu. 

İKİ İSME KESİK

Geçtiğimiz hafta Hatayspor karşısında 0-0 eşitlikle ayrılan Alanyaspor’da Teknik Direktör Fatih Tekke, iki ismi rotasyona soktu. Deneyimli teknik adam kaptan Efecan Karaca ile birlikte Yusuf Özdemir’i yedek kulübesine oturttu. Turuncu-Yeşillilerde Janvier ve Cordova ise formayı alan isimler oldu. 



6. HAFTA

Stadyum: Yeni Adana

Hakem: Emre Kargın


Adana Demirspor

Teknik Direktör: Michael Valkanis

Vedat Karakuş    6

Semih Güler     5

Gravillon    5

Manev  5  (86’ Aksel Aktaş)

Abdulsamet Burak  4 (46’ Arda Okan Kurtulan)

Bünyamin Balat 5

Maestro    5

Alioui 6 (69’ Nourani 3)

Yusuf Sarı 5

Ali Yavuz Kol 6 (69’ Salih Kavrazlı)

Barasi 6


Alanyaspor

Teknik Direktör: Fatih Tekke

Ertuğrul Taşkıran  6

Hadergjonaj     6

Lima    7

Aliti    6

Balkovec    6

Richard    7

Makouta 7

Janvier 7 (90’ Serdar Dursun)

Augusto 7 (73’ Efecan Karaca 3)

Cordova 6 (61’ Christian 4)

Hwang 8 (73’ Yusuf Özdemir 5)


Sarı Kart: Manev (Adana Demirspor), Augusto, Hwang, Christian (Alanyaspor)

Kırmızı Kart: 

Goller: 4’ ve 17’ Hwang