Alanyaspor’a gol atmak zor iş

Alanyaspor’a gol atmak zor iş

Alanyaspor, Sivasspor’un ardından Kayseri engelini de aştı. Adam Bareiro’nun attığı 2 golle maçı kazanan Alanyaspor, 6 puana ulaşarak ligin zirvesine yerleşti.
Çağdaş Hoca, kazanan takım bozulmaz mantığı ile Sivasspor maçını kazanan kadroyu sahaya sürdü. Salih, Fatih orta sahasını beğenen Çağdaş Hoca, geçtiğimiz hafta hareketli oyunu ile rakip defansı yoran Bareiro’ya da yine forvette görev verdi. Herkesin beklentisi büyük bir sükse ile transfer olan Babacar’ın oynamasıydı ancak Bareiro bu performansı ile formayı zor verir. Dün sosyal medyada en çok konuşulan isimlerden birisi oldu Adam Bareiro. Herkes Love, Cisse ve şimdide Adam, bu Alanyaspor forvetleri nereden buluyor demeye başladı. Adam Bareiro, her ne kadar kaleciden dönen topları ağlara buluştursa da bu da bir meziyet değil mi zaten? Ligdeki büyük takımların bile peşinde koştuğu Babacar’ı yedek bırakıyoruz. İşte bunun adı transfer başarısıdır.
Diğer bölgelerde ise Alanyaspor’un sezon boyunca en çok forma vereceği futbolcular zaten belli. Uzun; Lig, Avrupa ve Kupa periyodunda elbette her futbolcuya önemli görevler düşecektir ancak şu andaki kadro gerçekten Süper Lig’de her takımı yenebilir. Bu form grafiği ile Alanyaspor sezona devam ederse, ilk yarı sonunda Alanyaspor’u ligin zirvesinde görürüz.
Geçtiğimiz maç en çok eleştirilen konu 60. dakikadan sonra takımın fizik ve kondisyon olarak çok düşmesiydi. Kayserispor maçında bunun bir nebze daha azalığını gördük. Topla daha çok oynayan ve maça hükmeden Alanyaspor, ona rağmen 90 dakika boyunca maçtan düşmedi. Maçlar oynandıkça takımın daha çok form tutacağı ve şimdikinden daha da kondisyonu yüksek bir şekilde oynayacağı belli.
Gerçekten şu aşamada Alanyaspor’u eleştirecek hiçbir şey yok. Yönetim, teknik ekip ve futbolcular hayal gibi bir sezona başladılar. Her şey bizim istediğimiz gibi gidiyor. Geçtiğimiz yılın en önemli oyuncularından olan Welinton, N’sakala, Fernandes, Cisse gibi isimleri kaybedince bazı taraftarlar yerleri nasıl dolacak diye şüpheyle yaklaşmışlardı. Ancak Alanyaspor’u yakından takip eden herkes bilir ki Alanyaspor bugüne kadar her gidenin yerini daha iyisiyle doldurmuştur.
Burada en çok dikkat çeken ise 2 maçta da gol yemememiz oldu. Gerçekten defans hattı geçtiğimiz yıla göre çok daha iyi. Marafona gibi iyi bir kaleci, önlerinde de Fatih ve Salih gibi iki genç basan, ısıran futbolcu olunca Alanyaspor’a gol atmak imkansız hale geliyor. Elbette pozisyonlar veriyoruz ama o kadar da olacak dedirten pozisyonlar.
Umarım sakatlık veya ciddi problemler yaşamadan sezonu kazasız belasız atlatırız. Elbette ligin ikinci yarısı da var ama şu an görünen Alanyaspor bu sezonda üst sıraları zorlar, bana göre ligi ilk 3’te çok rahat bitirir. Hem kadro kalitesi, hem de oynadığı oyun bunu şimdiden gösteriyor.
Antalyaspor’un Beşiktaş deplasmanından 1 puan alması, Alanyaspor’da kazanması ile güzel bir haftayı geride bıraktık. Umarım iki ekibimize de ligin zirvesinde görmeye devam ederiz…