ALANYALILARIN ‘ADEM’ BABASI!

‘BABA ADAM’ kelimesi herkes için farklı anlam ve manalar taşır. Günümüzde de sıkça kullanılan bir deyimidir. Mert, namuslu, dürüst, fedakar gibi erdemlere sahip olanlar için geçerlidir.

Bir ülkeye veya bir topluluğa yararlı olmuş kimse içinde kullanılıyor ‘BABA ADAM’ kelimesi. Sözlükte bile, “Bir durum karşısında mağdur olana, muhtaç düşene, düşene yardım eden, menfaat beklemeyen kişi” anlamını içeriyor.

Peki günümüzde böyle ‘BABA ADAMLAR’ var mıdır sizce? Şöyle etrafıma bir baktım, sağa-sola döndüm bir elin parmağını geçmeyecek kadar. Siyasetçilere baktım orada da aynı manzara. Bazen öyle durumlar oluyor ki pat diye bir ‘BABA ADAM’ ortaya çıkıveriyor. Tıpkı Alanya’da olduğu gibi. Kimileri HIZIR ADEM diyor kimileri ise ADEM BABA diyor ona.

Kim bu ADEM BABA diye sordum, soruşturdum, araştırdım. Karşıma Alanya Belediye Başkanı ADEM MURAT YÜCEL çıktı. Ben daha çok niye ADEM BABA dedikleri üzerinde duracağım. Çünkü bir insana ‘baba adam’ lakabı takmak öyle kolay olmuyor. Nasıl bu ‘BABA ADAM (ADEM BABA)’ lakabını hak ettiğini kısaca anlatmaya çalışacağım.

Toplumumuzda özellikle dar gelirlilerde EKMEK önemli bir gıda maddesi. Neredeyse sofraların baş kahramanı ve vazgeçilmezimiz. Son birkaç gündür Alanya’da da ekmek fiyatı konusunda bir tartışma yaşanıyordu. Nedeni ise Antalya Fırıncılar Odası tarafından 210 gram ekmeğin 5 TL’den satılacağının açıklanması.

Bu açıklama ile Alanya’da bazı fırın ve marketlerde ekmek 5 TL’den satılınca ortalık bir anda karıştı. Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı NURİ DEMİR, “Biz zam yapmadık” dedi.

Bu açıklamaya rağmen ekmeğin 5 TL’den satılmaya devam etmesi üzerine Alanya Belediye Başkanı ADEM MURAT YÜCEL devreye girdi. Nihayet vatandaşı düşünen biri ortaya çıktı.

Başkan Yücel, hem esnaf odası ile hem de fırıncılar ile neredeyse tek tek görüştü. Ekmeğin 4 TL’den yapılması konusunda herkesi ikna etti. Sonuçta TARTIŞMALAR bitti.

Bir şehrin ŞEHR-İ EMİNİ olmak aslında bu işte. Öyle oturduğu yerden herkesi idare etmek kolaydır amma böyle zor zamanlarda devreye girip ‘BABA ADAM’ olmak kolay değildir.

Ekmeğin fiyatını indirtip halkın gözünde ‘ADEM BABA’ olan Başkan ADEM MURAT YÜCEL sadece bununla kalmadı. Vatandaşın daha uygun fiyatla ekmek alabilmesi için çalışma başlattı.

Alanya Belediyesi’nin 3 lira 25 kuruşa 45 noktada sattığı halk ekmeğin üretimi artırılacak. 26 bin olarak kapasite 50 binlere çıkartılacak. 2023’e kadar fiyatı da 3.5 TL’yi geçmeyecek.

Alanyalıların ‘ADEM BABASI’ bir değil iki kez ‘BABA ADAMLIK’ yapmış durumda. Şimdi düşünün bir kere. Gariban sofrasında her yenen lokmada “ALLAH RAZI OLSUN ADEM BABA” dendiğini!

Hakikaten bir evde baba olmak çok zor ama bir yerde yönetici olup herkesin ‘BABASI’ olmak daha zor. Hele hele ‘BABA ADAM’ olmak daha zor.

Ancak siyaseti ne için yaptığını düşünen Alanya Belediye Başkanı ADEM MURAT YÜCEL gibi birileri var ise ne sırtınız yere gelir ne de aç kalırsınız. İyi ki varsın ‘ADEM BABA’.

KİM DEVRİMCİ ARKADAŞ?

Antalya Kumluca’da CHP’li Belediye Başkanı MUSTAFA KÖLEOĞLU, her ortamda kendisini sosyal demokrat ve devrimci bir kimliğe sahip olduğunu söyler durur. Veya kendini öyle zannediyor.

Bir devrimci bir başka devrimciye hele hele işçiyi zulmeder mi? Bu soruyu hangi CHP’li ve sosyal demokrata sorsam kocaman ‘HAYIR’ cevabını verir. Ama işin aslı öyle değilmiş!

Kumluca Belediyesi’nde DİSK üyesi bazı emekçiler işten çıkartılmış. Herkesin mutlaka kendine göre bir gerekçesi vardır. Lakin görevine son verilenlerin DİSK üyesi olması ilginç.

Yani her iki tarafta aynı görüşüşü savunuyor. “Yok aslında bir birbirlerinden farkları” misali. Ama çıkarlar çatışında böyle kavgalarda kaçınılmaz oluyor ve olan emekçilere oluyor.

Hani ne demişti CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hiçbir işçi AK Partili, MHP'li diye işten çıkarılmayacak, çıkarırlarsa da bana gelip beni bulacaksınız, bu namus sözü.”

Demek ki neymiş, “Büyük lokma ye büyük laf etme” veya “Boğaz dokuz boğumdur” Öyle lafı söylemekle olmuyor. O zaman namusu kirletenden hesap sorulmalı öyle değil mi?

ÇÖZÜM GEREKİYOR

Antalya’da uzun süreden beri toplu ulaşımda sıkıntılar yaşanıyor. Özellikle de akaryakıt fiyatlarındaki artışlarla birlikte bu sorun hat safhaya ulamış, bıkkınlık vermiş durumda.

HALK OTOBÜSÇÜLERİ ODASI bu soruna çözüm bulmak yerine çözüm yerinin adresini Büyükşehir Belediyesi olarak işaret ediyor. Herkes topu bir birine atıyor. Sonunda topu MAHALLE SÜTÇÜSÜNE atacaklar diye korkuyorum vallahi.

Dün bir fotoğraf gördüm sosyal medyada. HINCA HINÇ dolu bir otobüsün içinden çekilmiş. Tabire caizse insanlar neredeyse üst üste. Tek istekleri ise buna ÇÖZÜM bulunması.

Allah aşkına arkadaş, şu işe biriniz çözüm bulsun. Yoksa insanlar TELEF olacak vallahi. Yoksa bir TÜPÇÜ birde SÜTÇÜ bulup onlara çözdürecek millet bu sorunu.