Alanyalılar sıcak havanın keyfini Damlataş'ta çıkardı
Antalya’nın Alanya ilçesinde hava sıcaklığının 33 dereceye kadar yükselmesiyle birlikte yerli ve yabancı turistler dünyaca ünlü Damlataş Plajı'na akın etti.

Antalya’nın Alanya ilçesinde hava sıcaklığının 33 dereceye kadar yükselmesiyle birlikte yerli ve yabancı turistler dünyaca ünlü Damlataş Plajı'na akın etti.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Akdeniz bölgesinde hava sıcaklarının 30 derecenin üzerinde çıkacağı uyarısının ardından turizm kenti Alanya’da sıcak hava etkili oldu. Hava sıcaklığının 33 dereceye kadar yükseldiği ilçede deniz suyu sıcaklığı 24 derece ölçülürken, yerli ve yabancı turistler sıcak havayı fırsat bilerek plajların yolunu tuttu. Yerli ve yabancı turistlerin tercihi dünyaca ünlü Damlataş Plajı oldu. Plajdaki bazı vatandaşlar kum üzerinde güneşlendiği bazılarının da denize girerek serinlediği görüldü.
"ALANYA’YI SEVDİĞİM İÇİN BURADA KALDIK"
Alanya’yı çok sevdiğini söyleyen Ayla Salgırboyu (48) isimli vatandaş, "Altı aylığına geldik eşimle, 5 yıldır buradayız. Alanya’ya sürekli geliyorduk. Alanya’yı sevdiğim için burada kaldık. Bu yıl daha çok Avrupalı turistler geliyor. Geçen yıl çok kötüydü, bu yıl bayağı bir kıpırdanma var. Her şey çok güzel olacak buna inanıyorum" dedi.
İHA
Antalya'da hava sıcaklıklarının düşmesiyle Tahtalı Dağı'nın zirvesinde kar yağışı etkili oldu.
Her yıl milyonlarca turistin tatil yaptığı Antalya'da, yerli ve yabancı misafirlerin tertemiz tesislerde konaklaması için hummalı bir çalışma yürütülüyor.
Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının iç turizm pazarını olumlu yönde etkileyeceğini söyleyen Turizmci Recep Yavuz, yerli turistin tercihinin Akdeniz ve Ege olacağını belirterek, “Özellikle Side, Alanya bölgesinden başlayıp daha sonra işte Belek, Kundu bütçeye göre Kemer bölgelerinde yoğunluk olacaktır. Bir de yerli turistin Ege'ye yönelebileceğini düşünüyorum” dedi.
Nevruz, Paskalya, Ramazan Bayramı ve ara tatilin arka arkaya denk gelmesi Antalya'da hem sezon açılışını öne çekti hem de otellerin doluluk oranlarını yükseltti.
Geçtiğimiz günlerde Antalya’da bir otelde erkek sayısı fazla olduğu gerekçesi ile 2 erkek müşterinin rezervasyonunun iptal edilmesi hakkında konuşan Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkan Vekili İbrahim Güllü, “Maalesef çok kötü bir uygulama. Gerçekten ayrımcılık söz konusu” dedi.
Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, 2025 turizm sezonu için umut verici bir tablo çizdi. Karaer, Avrupa’dan gelen rezervasyon rakamlarının bu iyimserliği desteklediğini vurguladı.
Ramazan Bayramı ile birlikte yaz turizm sezonunun başlayacağını söyleyen AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, “Bu sene eğer savaş biterse gelen Rus turist rakamı 4 milyonun üzerine çıkacak. Sadece en olumsuz söyleyeceğimiz şey Benelüks ülkelerin dediğimiz Belçika ve Hollanda geçen seneye göre biraz durgun gidiyor” dedi.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, turizmde bu yılın Avrupa pazarı için çok hareketli geçeceğini belirterek, “Alman ve İngiliz pazarı bu yılı artıda tamamlayacak.” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kruvaziyer turizminde şubat ayında yolcu hareketliliğinin geçen yıla göre yüzde 509,3 artışla 29 bin 826 olduğunu bildirdi. Bakan Uraloğlu, kruvaziyer turizminde yıla yolcu rekoruyla başlanan Türkiye'de, iki ay üst üste ay rekoru kırıldığını ifade etti.
Turizmci Recep Yavuz, 2025 yılında Almanya'dan, geçtiğimiz yıla göre artışla 7,5 milyon turist beklendiğini açıkladı. Yavuz, "Antalya'nın da geçtiğimiz yılın üzerine çıkacağını öngörüyoruz" diye konuştu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz