ALANYA VE ANTALYA MİLLİ GURURU ÖĞRENDİ

Daha önce Şenol Güneş ve bu futbolcu jenerasyonu ile milli takımımızı güzel günlerin beklediğini söylemiştik. Köşe yazımda Uluslar Ligi’nde alınan kötü sonuçlara takılmamak gerektiğini takımımızın çok iyi olduğunu söylemiştim. Gerçekten millilerimiz bizi yanıltmadı ve gruptaki en güçlü iki rakibini farklı şekilde mağlup ederek, elemelere muhteşem bir başlangıç yaptı.

Biz biraz şehrimizin milli takım heyecanından bahsedelim. Kadroda ilk etapta Alanya ve Antalya’dan bir isim yer almadı. Normal şartlarda Alanyaspor’dan Efecan kadroya giriyordu ancak onun da sakatlığı var ve bu ara formu yerinde değil. Yine Alanyaspor’dan Salih Uçan ve Berkan Kutlu için milli takım iddiaları oldu ancak Şenol Güneş tercih etmedi. Özellikle Salih Uçan’ın milli takım rotasyonunda değerlendirileceğini düşünüyordum ancak olmadı. Önümüzdeki süreçte formunu sürdürürse kadroya girecektir.

Şehrimizden 4 oyuncu A milli takıma değil ancak ümit milli takıma seçildi. Alanyaspor’dan Umut Güneş ve Ahmet Gülay ile Antalyaspor’dan Bünyamin Balcı ve Gökdeniz Bayraktar bir alt takımımız da forma giyen gençler oldular. Ahmet Gülay’a sezon boyu Çağdaş Atan neredeyse hiç forma şansı vermediği için kendisini izleyemedik ama Gökdeniz, Bünyamin ve Umut’u milli forma ile gördük. Son Letonya maçı öncesi ise a takımımızdaki 8 futbolcuda covid tespit edildi ve kadrodan çıkarıldılar. Mevkidaşı Zeki Çelik’in kadrodan çıkarılması sonrası ise alt takımdaki Bünyamin, A milli takıma çağırıldı. Antalyaspor ve Antalya için genç yaşta bir futbolcunun milli takıma gitmesi gerçekten büyük bir gurur. Ben Bünyamin adına çok mutlu oldum. Kendisi sezon boyunca gösterdiği performansla da bunu sonuna kadar hak etmişti. 20 yaşındaki genç isim bu sezon 31 maçta 2 gol 3 asistlik performans gösterdi. Zeki Çelik, Mert Müldür ve Bünyamin ile millilerimizin sağ tarafı gerçekten çok güçlü oldu. Bünyamin’i küçük yaşta alıp Antalya alt yapısına getiren hocalara da teşekkür ediyorum. Aynı şekilde 18 yaşındaki Gökdeniz’de birkaç yıl içinde A milli takım formasını sırtına geçirecektir. Takıma katıldığı ilk yılda 33 maçta forma giyen 18 yaşındaki bir forvetten bahsediyoruz. Üstelik Antalyaspor gibi çok gol atmayan ve defansif bir oyun anlayışı benimsemiş bir takımda 8 gol atmış. Enis Destan, Ali Akman, Enes Ünal gibi forvetlerimiz var ama beni en çok heyecanlandıran isim şüphesiz Gökdeniz. Yolu açık olsun…

Alanyaspor’da orta sahada oynayan Umut Güneş’i de Hırvatistan maçının ikinci yarısında izledik. 20 yaşındaki Umut bu sezon Bakasetas, Salih, Berkan, Ceyhun, Siopis gibi çok formda ve iyi oyuncuların olduğu Alanyaspor’da 15 maçta forma giydi ve 1 gol 1 asist yaptı. Umut çok hızlı, ve atik bir oyuncu. Uzaktan şutları da çok üst düzey. Ancak biraz fiziksel eksikleri var ve dağınık oynuyor. Bence Umut’u kanat forvet olarak kullanmak gerekiyor. Belki de yakında o mevkiye dönüşecektir. Pas kalitesini ve fizik gücünü yükseltmezse orta saha da oynayarak kaybolabilir ancak kanatta hızı ve şutları ile çok etkili olacaktır. Hala o mevkiye evirilmemiş olmasına şaşırıyorum. Umarım kendisinden beklenen patlamayı yapar. Milli takım dönüşü moralli bir Umut sezonun son bölümünde kendisini göstermelidir.

Bursa, Altınordu, Beşiktaş ve Eskişehir alt yapılarını her zaman takdir etmişimdir ve özenmişimdir. Alanya ve Antalya ise artık milli takıma oyuncu vermenin, böyle genç yetenekleri barındırmanın zevkine varmışlardır. Umarım devamı gelir…