ALANYA PARLATIYOR İSTANBUL KAPIYOR

Steven Caulker'ın Fenerbahçe'ye, Salih Uçan'ın da Beşiktaş'a transferleri resmiyer kazanırken, Alanya'dan İstanbul takımlarına giden futbolcuları akıllara getirdi. Süper Lig'de 5. sezonunu geçiren Turuncu-Yeşilliler, İstanbul'a 7. futbolcusunu göndermiş oldu.

Sadık Çetin SADAK

Alanyaspor ile 2 yıllık serüveninin ardından Fenerbahçe'ye transfer olan Steven Caulker ve Beşiktaş'ın yolunu tutan Salih Uçan, Turuncu-Yeşillilerden İstanbul'a giden futbolcuları akıllara getirdi. Pek çok ismin yıldızını parlatan Alanyaspor, İstanbul takımlarına 7. futbolcusunu gönderdi.

İlk transfer ilişkisini Beşiktaş ile kuran Alanyaspor, Brezilyalı yıldız Vagner Love'ı Siyah-Beyazlılara sattı. Antalyaspor'dan bonservis bedeli olmadan transfer ettiği Emre Akbaba'yı Galatasaray'a gönderen Alanyaspor, sezon başında da Welinton ve Fabrice N'Sakala'yı Beşiktaş'a, Papiss Cisse'yi de Fenerbahçe'ye yolcu etti. Antalya ekibi, önceki sezon da Fenerbahçe'de gözden düşen Ozan Tufan'ı 1 yıllığına kiralamış ve Sarı-Lacivertlilere geri göndermişti.

7 MİLYON EURO KAZANDI

Alanyaspor, İstanbul takımlarına gönderdiği 5 futbolcunun 3'ünden bonservis geliri sağlayamazken, Vagner Love için Beşiktaş'tan 3.2 milyon Euro, Emre Akbaba için de Galatasaray'dan 4 milyon Euro'yu kasasına koydu. Welinton karşılığında Beşiktaş'tan Fatih Aksoy'un bonservisi ile birlikte Alpay Çelebi ve Ahmet Gülay ise kiralık olarak kadroya dahil edildi. Papiss Cisse ve Fabrice N'Sakala ise bonservisini eline alarak İstanbul'un yolunu tuttu.

BAKASETAS VE EFECAN KARACA

Alanyaspor'un şampiyonluk mücadelesi veren ekiplere gönderdiği oyuncular bununla da sınırlı değil. Trabzonspor'a Tasos Bakasetas'ı satan Antalya ekibinin kaptanı Efecan Karaca'nın da Bordo-Mavililere transfer olma olasılığı oldukça yüksek.

"ÖNÜNE GEÇEMEDİK"

Alanyaspor'dan İstanbul takımlarına yapılan transferlere değinen Teknik Direktör Çağdaş Atan ise bu durumdan rahatsız olduğunu ima etti. Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan genç teknik adam, Alanyaspor'un yetiştirici bir takım olmasını istemediklerini söyleyerek, "Ben devre arasındaki konuşmamda, ’biz büyük takımlara futbolcu yetiştiren kulüp olmamalıyız’ demiştim. ’Bizim öyle bir misyonumuz yok’ dedik ama maalesef onun önüne geçemedik. Onlar sözleşmelerini uzatmadılar ve birisi Fenerbahçe ’ye birisi de Beşiktaş ’a gitti. İyi mücadele ettiler, onlara yeni kulüplerinde başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.