ALANYA'DA FETİH COŞKUSU

Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat'ın Alanya'yı fethedişinin 800'üncü yılı kutlamaları, Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle başladı. Süleymaniye Camii'nde kılınan cuma namazında Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Erhan Mete tarafından şehitler için Fetih Suresi ve dua okundu.

Alanya Kalesi'ndeki tarihi Süleymaniye Camii'nde kılınan cuma namazı öncesi şehitler için dua okundu. Programa Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Alanya Belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, oda başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Cuma namazı sonrası katılımcılara Alanya Belediyesi tarafından Lokma tatlısı ve limonata ikram edildi.

Kutlama programı kapsamında yarın  İçkale'de saat 16:00'da protokol konuşmaları yapılacak. Devlet Opera ve Balesi Solistleri Çiğdem Önol Funda, Saltaş Ateşoğlu ve Esin Talınlı'nın oluşturduğu Anatolian Sopranos (3 Soprano) tarafından konser verilecek. Ney dinletisi ile devam edecek programda 'Arkeoloji Kazı Sergisi', 'Çini Duvarı Projesi Sergisi', 'Alanya Kalesi ve Selçuklu Çini Sergisi', 'Selçuklu'dan günümüze Zanaatkarlar Sergisi' ve 'Hatıra Para Köşesi' sergilerinin açılışı yapılacak.

TARİHİ YAPILARIN AÇILIŞI YAPILACAK

Alanya Kalesi'nde yapılacak kutlama programları Alanya Belediyesi'nin restore ettiği tarihi yapıların açılışı ile devam edecek. Alanya Belediyesi Sandık Emini Kayhanlar Evi (Herbaryum), Alanya Belediyesi Mutfak Kültürü Evi ve Bedesten gezilerek açılışları gerçekleştirilecek. Tarihi çarşı Bedesten'in açılışında 'Bir Şehrin Hikayesi' Alaiye isimli oratoryo sahnelenecek. Programda ayrıca Alanya Belediyesi Alanya Kalesi Alan Yönetim Merkezi ve Demirtaş Av Köşkü açılışı yapılacak.

Alanya'nın fethinin 800'üncü Yılı etkinlikleri Alanya Belediyesi Sarayı arkasında gerçekleşecek Yunus Emre 'Aşkın Yolu ve Gülben Ergen Konseri ile sona erecek.

HABER MERKEZİ