ALANYA MORAL ARIYOR

Üst üste aldığı kötü sonuçlarla düşüşe geçen Alanyaspor, ilk devrenin son maçında Ankaragücü'nü konuk ediyor. Son 7 maçta tek galibiyet alabilen Turuncu-Yeşillilerde tek hedef galibiyet.

Süper Lig'de ilk yarının sonuna gelinirken, Alanyaspor ile Ankaragücü kozlarını Bahçeşehir Okulları Stadyumu'nda paylaşacak. Son haftalarda üst üste kötü sonuçlar alarak zirvenin uzağında kalan Turuncu-Yeşilliler, düşme hattındaki rakibi karşısında mutlak galibiyet hedefliyor. 16.00'da başlayacak mücadelede düdük Cüneyt Çakır'da olacak.

SON 7 MAÇTA 1 GALİBİYET

Sezona fırtına gibi başlamasına karşın son haftalarda istediği sonuçları almakta zorlanan Alanyaspor, zirvenin oldukça uzağında kaldı. 8. haftadaki Antalyaspor galibiyetinin ardından büyük düşüş yaşayan Antalya ekibi, son 7 haftada sadece 1 galibiyet alabildi. Başakşehir karşısında 3 puana uzanan Turuncu-Yeşilliler, aynı dönemde Denizlispor, Gaziantep FK, Fenerbahçe ve Kasımpaşa'ya kaybederken, Yeni Malatyaspor ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile de puanları paylaştı.

EVİNDE BİLEĞİ ZOR BÜKÜLÜYOR

Bu sezon topladığı 31 puanın 20'sini evinde kazanan Alanyaspor'un bileği kendi sahasında kolay kolay bükülmüyor. Evinde çıktığı 9 maçta 6 galibiyet alan Turuncu-Yeşilliler, 2 kez berabere kalırken, tek yenilgisini Kasımpaşa karşısında aldı.

Ankaragücü ise deplasmanda puan almakta oldukça zorlanıyor. Dış sahada oynadığı 9 maçta tek galibiyet alabilen Ankaragücü, 2 beraberlik ve 6 yenilgi gördü.

9. RANDEVU

İki takım bugünkü maçla 9. kez bir birine rakip oluyor. Geride kalan 8 maçın 6'sını Alanyaspor kazanırken, Ankaragücü ise iki kez 3 puan sevinci yaşadı. Başkent ekibinin aldığı 2 galibiyeti de Alanya'da elde etmiş olması dikkat çekiyor.

BABACAR VE TZAVELLAS CEZALI

Alanyaspor'da 2 isim cezaları sebebiyle zorlu mücadelede forma giyemeyecek. Turuncu-Yeşillilerde Erzurum deplasmanında sarı kart gören Khouma Babacar ile kırmızı kartla oyun dışı kalan Tzavellas takımdaki yerlerini alamayacak.

 

 

Hakemler: Cüneyt Çakır, Tarık Ongun, Alpaslan Dedeş

Alanyaspor

Marafona   

Fatih Aksoy   

Moubandje   

Fatih Aksoy

Caulker   

Salih Uçan

Bakasetas  

Berkan Kutlu   

Davidson

Kadzior

Bareiro

Teknik Direktör: Semih Tokatlı

 

Ankaragücü

Korcan Çelikay   

Erdi Dikmen   

Pinto   

Sarlija   

Atakan Çankaya

Lobzhanidze   

İbrahim Akdağ

Paintsil

Lukasik   

Endri Çekiçi

Badji

Teknik Direktör: Mesut Bakkal

 

Saat: 16.00

Stadyum: Bahçeşehir Okulları

Yayıncı: Bein Sports

 

MUSTAFA KOZAK