ALANYA'DA TUR TEKNESİ ALABORA OLDU: 1 ÖLÜ

Antalya'nın Alanya ilçesinde içinde turistlerin bulunduğu tur teknesi alabora oldu. Olayda bir kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. 32 Rus turistin ise sağ olarak kurtarıldığı bildirildi.

Bugün saat 11.01’de 112 Acil Çağrı Merkezimize gelen ihbarda, Alanya ilçesi Fosforlu Mağara (Alanya Kalesi batısı) mevkii önlerinde, içerisinde 33 Rusya Federasyonu uyruklu yolcu ve 5 personelin bulunduğu Baba Selavi isimli günübirlik tur teknesinin battığı ve bir şahsın kayıp olduğu bildirildi. İhbarın ardından harekete geçen Sahil Güvenlik botları tarafından 32 yolcu kurtarılırken, 32 yolcu ile hayatını kaybeden Daniyar Mahitov isimli yolcunun cansız bedeni 112 ekiplerine teslim edildi.

 

"ÜZÜCÜ BİR OLAY YAŞADIK"

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, fırtına sebebiyle alabora olan teknedeki 38 yolcudan 5'i mürettebat 37 kişinin sağ olarak kurtarıldığını açıkladı. Kaymakam Fatih Ürkmezer, çok üzücü bir olay yaşadıklarını belirterek, "Alanya Kalesi, Fosforlu Mağara önünde bir tekene alabora oldu. 33 yolcu ve 5 mürettebat vardı. 37 kişiyi sağ salim limana getirdik. Ancak 37 yaşındaki bir Rus vatandaşı hayatını kaybetti. Artık iş savcılık boyutunda. Savcı bey gerekli araştırmayı yaptıktan sonra gerekli çalışmayı yapacaktır. Yaralıların acil bir durumu yok. Hepsi kontrol altında" dedi.

İHA