ALANYA’DA SİMİDE ZAM

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından alınan kararda simide azami fiyat tarifesine göre zam yapıldı. Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, “Biz esnafı korumak zorundayız.” dedi.

Alanya Esnaf Sanatkarlar Odası’nca alınan karar doğrultusunda azami fiyat olarak 2 TL’ye satılan simit, yapılan zamdan sonra 2.50 TL’ye satışa sunulmaya başlandı. 90 gram simidin 2.50 TL olarak satışa sunulmaya başlanan yeni zamlı tarife Alanya’da 31 Ekim Pazartesi’nden itibaren uygulanmaya başladı. Esnaf yapılan zamdan mutluyken vatandaş ise bu durumdan memnun kalmadı.

“ESNAFIN GÜCÜ KALMADI”

Simitteki yeni zamlı tarifenin uygulanmaya başlaması üzerine açıklama yapan Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, “Alanya’da 1 haftadır böyle bir karar alma durumunda kaldık. En azından halka zarar vermesin diye biz bu zam kararını 6 ay beklettik. Beklettik ama esnafın dayanacak gücü kalmadı. 18 liralık susamın kilosu 24 lira olmuş. 130 liralık un çuvalı 200 küsur liraya çıkmış. Biz esnafı korumak zorundayız. Çünkü biz esnaf odası başkanıyız. Esnaf ölürse ne olur? Simitte çıkmayabilir” ifadelerini kullandı.