ALANYA’DA KREŞTEKİ ÖĞRENCİLERE ŞİDDET!

Alanya’nın Cikcilli Mahallesi’nde bir kreşte öğretmenin öğrenciye vurduğu görüntüler yayınlandı. Yayınlanan görüntüler infial yarattı. Konuyla ilgili açıklama yapan kreş yetkilisi, olayın 2019 yılında gerçekleştiğini açıkladı.

Alanya’da hizmet veren Rüzgar Gülü isimli kreşte şok görüntüler ortaya çıktı. Kreşte çalışan öğretmenlerin, minik öğrencilere vurduğu görüntüler velileri isyan ettirdi. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından kreş idaresi öğretmenlerin görevine son verdi. Ancak veliler idarecilerinde istifasını isteyerek, “Daha önce neden kameralara bakılmadı ve bu durum ortaya çıkarılmadı?” dediler. Emniyet güçlerinin olaya dahil olarak öğretmenler hakkında işlem yapılması da istendi.

“2 YILDIR SÜREÇ DEVAM EDİYOR”

Rüzgar Gülü Kreşi’nin yetkilileri Lider Gazetesi’ne özel açıklamalarda yaptı. İsmini vermek istemeyen yetkili, “2019 Yılında yaşanan bir olay, olay yargı sürecine intikal etmiştir. 2 yıldır dava süreci devam etmektedir. Söz konusu kişilerin kurumumuzla hiçbir ilişiğinin kalmadığını söyleyebilirim. Bu konuyla ilgili daha fazla açıklama yapmak istemiyorum çünkü olay şuanda yargı sürecinde. Söz konusu şahıslar kurumumuzda olmadığı için bizim herhangi bir sıkıntı yok” dedi.

İLK DURUŞMA 27 MAYIS’TA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Antalya İl Müdürü Abdullah Çalışkan ise olayın takipçisi olduklarını belirtti. Adli sürecin devam ettiğini söyleyen Çalışkan, "Konu ile ilgili adli süreç devam etmektedir. İnternette yayınlanan haberdeki görüntüler 2019 yılı Mart ayındaki kamera görüntüleridir. Yürütülen soruşturma sonucu yaklaşık 2 yıl sonra iddianame düzenlenmiş ve açılan davanın ilk duruşması 27 Mayıs 2021 tarihindedir” diye konuştu.

 MAHSUM ALTAŞ