Alanya’da ilk gösterim

Alanyaspor, Süper Lig’de yeni sezonun açılışını bu akşam yapıyor. Turuncu-Yeşilliler, Süper Lig’in yeni ekibi Eyüpspor’u ağırlayacak. Mücadele 21.45’te başlayacak.

Alanyaspor, Süper Lig’deki 9’uncu sezonuna bu akşam start veriyor. Turuncu-Yeşilliler, evinde yapacağı açılışta Süper Lig’in yeni ekibi Eyüpspor’u ağırlayacak. Tarihinde ilk kez Süper Lig heyecanı yaşayacak İstanbul ekibiyle olan randevunun başlama saati 21.45 olacak. Mücadelede düdük Oğuzhan Çakır’da olacak. 

11 YIL SONRA LİGDE RAKİPLER

Alanyaspor ile Eyüpspor, Süper Lig’de ilk kez birbirine rakip olurken, iki takımın son lig mücadelesi tam 11 yıl önce oynandı. 2013-2014 sezonunda TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden iki takım, o sezon oynanan 2 karşılaşmada da sahadan beraberlikle ayrılmıştı. İki ekip son olarak 2022-2023 sezonunda Türkiye Kupası’nda karşı karşıya gelmiş ve uzatmalar sonunda mücadeleyi 3-2 kazanan Alanyaspor tur atlamayı başarmıştı. 

14’ÜNCÜ RANDEVU

Alanyaspor ile Eyüpspor, 14’üncü kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 13 karşılaşmada Alanyaspor 4 kez kazanırken, 3 mücadeleden ise boynu bükük ayrıldı. 6 karşılaşmada ise taraflar puanlar paylaştı. 

İYİ BAŞLIYOR

Süper Lig’deki 9’uncu sezonuna başlayacak Alanyaspor, son yıllarda iyi başlangıçlara imza atıyor. Süper Lig’de yer aldığı ilk 3 sezonda ilk haftaları yenilgiyle kapatan Antalya ekibi, son 5 sezonda ise açılışı 3 puanla yaptı. Turuncu-Yeşilliler, son 5 sezonun açılış maçlarında Kayserispor, Sivasspor, Başakşehir (2), Karagümrük’ü mağlup etti. 



1. HAFTA

Stadyum: Gain Arena

Hakem: Oğuzhan Çakır

TV: Bein Sports

Saat: 21.45


Alanyaspor

Teknik Direktör: Fatih Tekke

Ertuğrul Taşkıran

Balkovec

Furkan Bayir 

Aliti

Hadergjonaj

Richard

Makouta

Erfecan Karaca

Janvier

Augusto

Serdar Dursun


Eyüpspor

Teknik Direktör: Kerem Yavaş

Berke Özer

Tayfur Bingöl

Claro

Fatih Özer

Caner Erkin

Robin Yalçın

Dorukhan Toköz

Samu Saiz

Halil Akbunar

Chatzigiovanis

Bruno