Alanya Belediyesi’ni yerden yere vurdu

Amerika’da yaşayan fakat ailesiyle birlikte Alanya ilçesine uzun süreli tatili gelen Youtuber İlkay Zaman, Alanya Belediyesi’ne ateş püskürdü. Yayınladığı videoda kaldıkları evin yakınındaki çöp konteynerinin 1 aya yakın bir süre boşaltılmadığını söyleyen Zaman, yolun asfaltlanmamasına sitem etti. Zaman, “Alanya Belediyesi'ni mükemmel çalışmamalarından dolayı tebrik etmek lazım” dedi.

Amerika’da yaşayan Türk asıllı 2 çocuk babası Youtube Yayıncısı İlkay Zaman eşi ve çocuklarıyla birlikte yaz aylarını değerlendirmek için Antalya’nın Alanya ilçesine tatile geldi. Bir süredir Alanya’da ikamet eden Zaman, Youtube üzerinden “Türkiye'de başımıza gelenler ve yaşadığımız gariplikler” başlık bir video yayınlayarak CHP’li Osman Özçelik yönetimindeki Alanya Belediyesi’ne tepki gösterdi. Alanya’nın ciddi sorunları olduğunu söyleyen Zaman, evlerinin önünde bulunan çöp konteynerinin 16-17  gündür boşaltılmamasına tepki gösterdi. Zaman, “Yani gerçekten Alanya Belediyesi'ni mükemmel çalışmamalarından dolayı tebrik etmek lazım. Şu çöp 16-17 gün oldu. Artık pislik, sinek, böcek… Otlar deseniz bir aydan fazladır burada. Yani hakikaten böyle insan hayretle bakıyor. Niye hayretle bakıyor biliyor musunuz? Bu evlerin tapu masrafına zamanında 700 bin TL ödenmiş. Bugünün parasıyla 21 bin 500 dolar para yapıyor” dedi.


“ÇÖP ALINMIYOR, ASFALT YAPILMIYOR, OTLAR YOLUNMUYOR”

Evine giden mıcır ve kumdan oluşan yolun yapılmamasına da tepki gösteren Zaman, yayınladığı videoda, “Yola bakar mısın abi? Yol derken yani bir şey hani bu. Yol gibi bir şey. Çünkü burada asla bir asfalt falan yok. Daha önce bir asfalt yapamamış. Gördüğünüz gibi bunlar tamamen böyle toprak. Kaymış mı ne olmuş bilmiyorum böyle kalmış. Ama ne buradan çöp alınıyor, ne buraya asfalt yapılıyor, ne otları yolluyor. Çevre düzeni falan zaten demiyorum. Bakın şöyle bir çevre düzeni zaten yok da. Alanya Belediyesi burayı ya bilerek yapmıyor, ya unuttu. Ne oldu bilmiyorum. Bakar mısın abi şuradan araba nasıl çıksın ya?” diyerek tepkisini yineledi.


“BU PARALAR NEREYE GİDİYOR YA?”

Evinin bulunduğu bölgede internet altyapısı olmadığından şikayet eden Zaman, “Burada internet yok. Buraya internet gelmiyor. Düşünsenize evi milyonlara satıyorsunuz zaten ve diyorlar ki internet altyapısı yok. Ondan sonra yolu yok. Çöpler alınmıyor. Hiçbir hizmet yok. Ama sen bize 700 bin TL tapu masrafı vereceksin. Neden? Öyle. Kusura bakma. Bu paralar nereye gidiyor ya? Mesela bu 700 bin liradan belediye bir şey almıyor mu yani? İlla ki alıyordur. Devletten para alıyor abi hükümetten. Devletten para alıyor bu belediyeler yani sonuçta. Yani bu hizmetleri vermek için bu paraları alıyorlar. Oralara gidiyor yani” ifadelerini kullandı.


“SİNEK, PİSLİK NE ARARSANIZ VAR”

Evlerini yakınındaki bir inşaattan kaynaklı yaşanan sıkıntıları da dile getiren Zaman, “Alt tarafa bakıyorsun şurada bir tane inşaat var. Demirleri dışarıda, ondan sonra bak şurada köşede yola çıkmış. Hani iki tane araba yan yana geçecek gibi değil o demirlerden, şundan bundan dolayı. Böyle bir düzen ya yani gerçekten ben hakikaten böyle Alanya Belediyesi'nin bu kadar umursamaz olabileceğini falan tahmin etmiyordum. Ama yani şu iş değil ya mıcır, toprak, kaya kenarda birikmişler falan çöpler burada ya şu çöpten bu kadar uzaktayım bir koku var akıllara zarar yani burada sinek, pislik ne ararsanız var yani. Bakın şunu da bilmiyorum yani bu belediyeler alıyor mu bu paraları hükümetten yani böyle bir bütçe var mı yok mu falan onları bilmiyorum tahmin ederek söylüyorum. Ama böyle bir şey varsa eğer yani hakikaten günah ya. Günah yani. Hakikaten günah” diyerek sitemini deli getirdi.