AKTOB Başkanı Kavaloğlu açıkladı: Bayram tatili 9 gün mü oluyor?

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, konuk olduğu, Lider Haber TV’de yayınlanan Gün Ortası programında Ramazan Bayramı tatil süresini değerlendirerek, “Ramazan Bayramı tatiline Pazartesi günü de dahil edilirse 9 günlük bir tatil periyodu olacak” dedi.

Ramazan’ın gelmesiyle birlikte vatandaşların merak ettiği konulardan bayram tatili konusu gündeme geldi. Normal süresi 3 gün olan bayram tatilinin 9 güne uzatılmasını isteyen turizmciler, 9 günlük tatilin turizm açısından olumlu etkileri olacağını belirtiyor. Bununla birlikte, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu da tatil süresinin geç açıklanması durumunda rezervasyonlarda olumsuz bir etki yaratabileceğini ancak erken açıklanması durumunda hem tatilde kalış sürelerinin uzaması hem de insanların tatillerini daha önceden programlayabilmeleri açısından turizme olumlu yansıyabileceğini belirtti.

“PAZARTESİ GÜNÜ DE DAHİL EDİLİRSE 9 GÜNLÜK BİR TATİL PERİYODU OLACAK”

2024 yılının turizm açısından umut verici olduğunu belirten ve Ramazan Bayramı tatili ile ilgili bilgiler veren Kavaloğlu, şunları söyledi:

“Çok kısa bir süre önce kitlesel turizm hareketinin en önemli fuarı olan ITB Berlin Fuarı’ndan döndük. Oradan gelen ilk veriler 2024 yılı için umut vericiydi. Hatta uzun bir süre sonra erken rezervasyonlarda Türkiye, ilk defa İspanya’nın önüne geçti. Bunlar bizim için olumlu verilerdi. Tabii ki iç pazar hareketi bizim için çok değerli. Ramazan Bayramı tatiline Pazartesi günü de dahil edilirse 9 günlük bir tatil periyodu olacak. Baharın müjdecisi olan Nevruz geliyor. Özellikle Türk halkları için çok önemli bir dönem. Hemen arkasından da Paskalya tatili var ve hemen sonrasında da Ramazan Bayramı tatilinin gelmesi turizm için çok iyi bir başlangıç olacak ve sezonun Nisan ayında başlamasını sağlayacak. Tatil süresi ne kadar geç açıklanırsa rezervasyonlara olumlu yönde daha az etkisi oluyor. Ama erkenden açıklanması durumunda hem tatilde kalış sürelerinin uzaması hem de insanların tatillerini daha önceden programlayabilmeleri açısından çok daha olumlu olduğunu daha önce tecrübe ettik. Sayın Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, sektörden birisi olduğu için bu konuları çok iyi biliyor. Bunun kısa bir süre içerisinde açıklanmasını bekliyorum. Bunun da turizmciler için gerçek anlamda bir bayram hediyesi olacağını düşünüyorum.”


“ANTALYA, ÜZERİNE DÜŞENİ FAZLASIYLA YAPACAK GİBİ GÖZÜKÜYOR”

2024 yılı turizm hedeflerinden bahseden ve umutsuz bir durum olmadığını belirten Kavaloğlu, “İlk defa Antalya’da 17 milyon turisti geçeceğiz. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un tüm Türkiye için 60 milyar dolar gelir ve 60 milyon turist hedefi var. Bu hedefi tutturmada Antalya, üzerine düşeni fazlasıyla yapacak gibi gözüküyor. Şu anda umutsuz bir durum yok. Geleceğe umutla bakıyoruz” şeklinde konuştu.