AKTARLARDA ‘SOĞUK’ MESAİ

Havaların soğumasıyla birlikte, bitki çaylarına olan talep arttı. Bağışıklık sistemini güçlü tutmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tuttu. Her yıl olduğu gibi bu yılda en çok tercih edilen ürünler, kış çayı ve ıhlamur oldu.

İrem GÜNEYBAZ

Kış aylarına girerken bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşlar, soğuk algınlığı ve gripten korunmak için aktarlara yöneldi. Havaların soğumasıyla birlikte salgın hastalıkların önüne geçmek isteyen vatandaşlar, bitki çaylarına yoğun talep gösteriyor. Kış aylarında en çok tüketilen ve tercih edilen ürünler ise, kış çayı ve ıhlamur oldu. Aktar Ebru Coşkun, özellikle kış çayına taleplerin arttığını söyledi. Coşkun, “ Kış çayının içinde bin bir çeşit bitki var. Tam bir bağışıklık dostu. Grip ve soğuk algınlığına çok faydalı. Bu yüzden, vatandaşlarımızın en çok tercih ettiği ürün oluyor” dedi.

IHLAMURDA EN ETKİLİ TARİF

Öte yandan, kış çayı ile yarışan ıhlamurun faydaları ise saymakla bitmiyor. Aktar Coşkun, ıhlamurun faydalarını belirtti. Coşkun, “ıhlamur, üst solunum yollarını açan bir bitkidir. Öksürüğe, boğaz ağrısına ve vücutta oluşan kırgınlığı alır. Bunun yanı sıra baş ağrılarına da iyi gelir. Ihlamurun en etkili tarifini de, tarçın ve kırmızı elma kabuğunu kaynatınca elde ediyoruz. İsteğe göre limonda tercih edilebilir. Yaş aralığı fark etmeksizin, büyük küçük herkes kullanabilir” ifadelerine yer verdi.

C VİTAMİNİ DEPOSU KUŞBURNU

Coşkun, diğer bitki çayları hakkında da bilgi verdi. C vitamini bakımından zengin olan kuşburnuna değinen Coşkun, “Kuşburnu, vitamin açışından çok yüksek değerde bir üründür. Özellikle C vitamini açışından zengindir. Adaçayı ise, boğaz ve boğaz enfeksiyonuna çok iyi gelir. Her türlü rahatsızlığa iyi gelen bir bitkidir. Dallı ve calba olarak iki çeşidi vardır” ifadelerine yer verdi.