Aksu’da kesinti tepki çekti

Aksu İlçesi’nde yaklaşık 6 saattir süren elektrik kesintisi hayatı felç etti. İlçedeki Barbaros Mahallesi Perge Caddesi’nde sabah 09.30’da başlayan rutin çalışma nedeniyle yapılan elektrik kesintisinin günün ilerleyen saatlerinde de devam etmesi, cadde üzerinde hizmet veren ve bölgede yaşayan vatandaşların tepki göstermesine neden oldu.

Antalya’da faaliyet gösteren CK Akdeniz Firması sabah saatlerinde Aksu İlçesi’ndeki Barbaros Mahallesi’nde bulunan Perge Caddesi’nde rutin çalışma başlattı. Sabah erken saatte başlayan çalışmaların aradan geçen 6 saate rağmen son bulmaması ve bölgenin elektriksiz kalması ise tepkiye yol açtı. Cadde üzerinde hizmet veren esnaflar ve vatandaşlar, uzun süren elektrik kesintisi nedeniyle firmaya tepki gösterdi.

YAZIN ORTASINDA ELEKTRİK YOK

Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan İYİ Parti Meclis Üyesi Ramazan Özen, “Ben eczacıyım. Biz yaklaşık 6 saattir yazın ortasında elektriksiz şekilde vatandaşlara hizmet vermeye çalışıyoruz. Bulunduğumuz bölgede sabah 09.30’dan beri elektrik yok” dedi.

RUTİN ÇALIŞMA YAPILIYOR DENİLDİ

Özen, sabah saatlerinden bu yana ilgili firmayı aradıklarını ifade ederek, “Firma bize çalışma yapıldığını söyledi. Trafo kesintisi ya da bir arıza kaynaklı değil kasıtlı kesintiymiş. Bir rutin çalışma nasıl 6 saat sürer anlayamıyoruz. Şu an bu bölgede evlerin, esnafların hatta jandarmanın dahi elektriği yok. 500 metre ileride ise elektrik var” şeklinde konuştu.

BÖLGE SAKİNLERİ KESİNTİYE TEPKİLİ

Bu kadar uzun süreli bir kesintinin bölgedeki vatandaşları mağdur ettiğine dikkati çeken Özen, “Herhangi bir arıza olduğunda bu çalışma yapılabilir. Ama rutin bir çalışmanın sabah 09.30’da başlayıp neden hala bitmediğini anlamıyorum. Mesai saatleri içindeyiz zaten esnaf olarak zor ayakta duruyoruz. En çok iş yaptığımız saatlerde elektrik yok. Bir yandan da bu bölgede solunum cihazına bağlı bir insan da olabilir, bu denli uzun bir kesinti nasıl yapılabiliyor? Saatlerdir arıyoruz bizi birazdan gelecek diye oyalıyorlar” ifadelerini kullandı.

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA 

Firmanın yetkililerinden yapılan açıklamada ise bölgedeki trafolarda yaşanabilecek arızalara yönelik çalışma yürütüldüğü, kesintinin bölge sakinlerine 3 gün önce bildirildiği ifade edildi.