AKŞENER ÜLKÜCÜ DEĞİLDİR

Efendim, Biz Akşener'i ilk defa 1995 yılında tanıdık. Kendisi DYP Kadın Kolları Başkanı iken, 1995 yılında DYP’den vekil olarak meclise girdi. 96-97 yıllarında hepi-topu 8 ay İçişleri Bakanlığı yaptı.

Bakanlık yaptığı bu kısacık dönemde;

-Yedi yüz ile sekiz yüz civarı şehit verdik.

- Devlet memuru olan bir general kendisine burada yazmaktan hicap duyduğum ağza alınmayacak hakaretler, küfürler etti ve Meral hanım bakan olmasına rağmen gıkı bile çıkmadı. Hatta Ak parti iktidarında bu general yargılandı. Savcılar Akşener'e “davacı mısınız?” diye sorduğunda korkusundan davacı bile olamadı.   

- Keza görevden aldığı emniyet genel müdürü kendisine kafa tutup “Senin kararnameni tanımıyorum” diyerek makamından ayrılmadı. Akşam evine giderken de makam odasını kilitleyip anahtarı da cebine koyup gitti. Yeni atanan emniyet genel müdürü ise gecenin üçünde makam odasının kapısını kırarak içeri girdi ve koltuğa öyle oturabildi.

-Alparslan Türkeş rahmetli olduğunda Meral Akşener İçişleri Bakanı idi. Ülkücülük ile alakası olmayan ve Türkeş’in rakibi onlarca siyasetçi rahmetlinin cenaze törenine katılmasına rağmen İÇİŞLERİ BAKANI Akşener törene katılmadı.  

Yukarıda yazdıklarımı şu an Akşener’in peşinde koşan geçler bilmez. Yaşı kırkın üzerinde olanlar ise unuttu. Ama ben unutmadım. O dönemde polis idim. Yazdıklarımın bizzat şahidiyim.    

Gelelim sayın Akşener’in ülkücülüğüne…

Akşener iddia edildiği gibi ülkücü değildir. Siyasete Alparslan Türkeş sağ iken rakibi olan DYP’de başlamıştır. Yani Türkeş’in rakibi olmuştur. İçişleri Bakanı olmasına rağmen rahmetlinin cenaze törenine gitmemiştir. Emrindeki generale, genel müdüre boyun eğmiştir. Bakanlığı döneminde neredeyse her ay yüz vatan evladının şehit olmasına göz yummuştur.

90’lı yılların sonundaki basında çıkan haberlere göre ANAP’a geçmek istemiş ama bu isteği kabul görmemiştir. AK parti kurulurken Erdoğan’a yanaşmış ama bir müddet sonra Erdoğan tarafından kapı dışarı edilmiştir.

Ve taaa 2007 de,51 yaşında MHP den tekrar meclise girmiş ve sözde ülkücü olmuştur. Bana göre sayın Bahçeli’nin en büyük siyasi hatası Akşener’i partisine almasıdır.  İYİ Partili seçmen kardeşlerim, Sorarım size; Hanginiz ellisinden sonra ülkücü oldunuz?   Hanginiz veya hanginizin çocuğu gezi olaylarına katıldı? Akşener, böbürlene böbürlene oğlunun gezi eylemlerine katıldığını anlattı da o yüzden soruyorum.

Gelelim bu güne…

Akşener geçen hafta sonu katıldığı bir TV programında ; ‘’Millet İttifakı bir projedir’’,  ‘’Cumhur İttifakı ise et ile tırnak gibidir.’’  itirafında bulundu.

Ve dahası; HDP’li vekillerin fezlekesinin İYİ Partiyi zor duruma düşüreceğini o yüzden fezlekesi olan HDP’li vekillerin istifa etmesini bu sayede ara seçime gidilerek Kendi maskesinin düşmemesini isteyerek HDP’ye tüyo verdi.

Sevgili İYİ Partili kardeşlerim; Anayasaya göre meclisteki vekil koltuğunun yüzde 5’i boşalırsa ara seçime gidilir. İşte tam da bu yüzden Meral ablanız HDP’li vekiller istifa etsin ara seçime gidelim. Maskem düşmesin diye HDP’ye yol gösteriyor.

Bilin istedim…