AKŞENER’İN GEZİSİNDE GARİP PROTESTOLAR

Ben burada muhalefetin yalan ve senaryolarını yazmaktan bıktım ama; koca koca parti liderleri bıkmadı. Salı günü Meral Akşener’in Afyonkarahisar gezisi vardı.

***

Bu gezide Akşener’in önüne kucağında üç, dört yaşlarında çocukla bir vatandaşımız çıkarak “Çocuğuma bez alamıyorum. Çocuğumun ayakkabısına bakın, ayakkabısına; eskiden çarık giyerdik, daha mutluyduk” diyerek güya hükümeti protesto etti.

***

Güya dedim çünkü;  üç, dört yaşındaki bir çocuğa (eğer herhangi bir sağlık sorunu yoksa) tuvalet eğimini verilmiştir. Bez bağlanmaz. Çocuğunun ayağında gösterdiği ayakkabı; yırtık veya eski değil. Gayet güzel, şık bir spor ayakkabı idi.  “Eskiden çarık giyerdik” dedi, ama; yaşı otuz beş bile değil, Oysa çarık tedavülden kalkalı elli yıl oldu.

***

Malum, Akşener geçen haftada; Adana’daydı. Yine Afyonkarahisar’daki vatandaşımız gibi aniden önüne birisi çıkıp, bir çuval soğanı Akşener’in önüne dökerek; “Soğanım para etmiyor, para etmiyor. Kameralar çeksin bunu, çiftçi rezil durumda. Bizi kurtaracak olan sizsiniz” diye bağırıp güya O da hükümeti protesto etmişti.

***

Sözde O çiftçi; Akşener gidince para etmediğini iddia ettiği soğanları da yerden tek tek toplayıp çuvala koymuştu. Bu şahsın; başta akrabaları olmak üzere, köylüleri ekranlara çıkıp “O adamı iyi tanırız. Kendisi çiftçi değil, emekli. Altında lüks bir otomobili, köyümüzde üç katlı evi var. Emekli maaşı da beş bin lira civarında, yalan yere protesto yaptığı için, bizden utancına evinden çıkamıyor, telefonlarımıza da bakmıyor”  diye açıklamalar yapılınca;

***

Mehmet Bülbül isimli bu şahıs da ekranlara çıktı ve “Ağlayarak,  evine astığı bayrağımızı öperek” Cumhurbaşkanımdan, Bahçeli’den, milletvekillerimden, milletimden özür diliyorum, bir galeyana geldim ve bana ait olmayan soğanları Akşener’in önüne döktüm. Keşke yapmaz olsaydım. Bu bana akıl parası olsun. Hatasız kul olmaz. Kimse benim düştüğüm hataya düşmesin. Soğanlarını döktüğüm kişi de; “Soğanlarımı yerine getir koy ‘’ dediği için tekrar geri topladım,  götürüp soğanlarını verdim” şeklinde açıklamalar yaptı.

***

İTİRAF VE ÖZÜR

Ha! Bu arada;  Mehmet Bülbül isimli vatandaşımızın sözde protestosuna dakikalarca yer veren yoldaş medyanın hiçbirisi özür açıklamasını yayınlamadı. Hani yarın öbür gün bezden kesilme çağındaki çocuğuna bez alamadığını, çocuğunun ayakkabısını beğenmeyip, sözde çarık giydiği günleri arayan vatandaşımızın da kimliği deşifre olursa; “Kucağımdaki çocuk benim değildi. Zaten evlide değilim, hayatımda çarık bile görmedim.” derse, yahut da; Akşener’in Hatay gezisinde kendisini esnaf olarak tanıtan kişinin esnaf değil, CHP üyesi olduğu ortaya çıktığı gibi, bu vatandaşımızın da parti üyesi olduğu ortaya çıkarsa şaşırmam artık.

Sağlık ve huzurla kalın…