AKŞENER’DEN SAHTE KAHRAMAN POZLARI

25 Ekim İP’in kuruluş yıldönümü imiş. Bu sebeple geçen pazar kuruluş programı vardı. Genel başkan Akşener; programa gelişinde başbakan sloganları ile karşılandı.

Sloganların Akşener’in pek hoşuna gittiği her halinden belli idi. Tam da bu nokta da Akşener’in ilk kuruluş konuşması aklıma geldi. O konuşmasında da katılımcılar, başbakanlığın kalktığını unutarak “Başbakan Akşener” sloganları atmışlardı.

Ve Akşener katılımcılara cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini hatırlatarak cumhurbaşkanlığına aday olduğunu söylemişti. Ama görüyoruz ki Akşener dört yılda hedef küçültmüş ve  (olmayan)  başbakanlık koltuğuna talip olmuş. Dört yıl sonra bakalım hangi koltuğa talip olacak. Ömrümüz olursa hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Akşener konuşmasında katılımcıları coşturmak için; “Yolumuza engeller çıkardılar aştınız, duvarlar ördüler yıkıp geçtiniz’’  dedi. Aslında, Akşener bu söylemini sık sık tekrarlayan birisi. Ama; içini hiçbir zaman dolduramadı. Çıkarılan engeller nelerdir? Örülen duvarlar nedir? Hiç bahsetmedi.

Akşener böyle konuşunca acaba kendisini Erdoğan ile mi karıştırıyor diye düşünüyorum. Sahi; Akşener, şiir okuduğu için hapse mi atıldı? Siyasi yasak mı getirildi?

Hakkında; "Artık muhtar bile olamaz"  diye manşetler mi atıldı? Partisi kapatılmaya mı kalkışıldı? Cumhurbaşkanlığına sakın aday olma! Olma! Diye parmak sallanıp tehdit mi edildi? Kendisine darbe girişimi mi yapıldı? Mit tırları, 17/25 Aralık kumpasları mı kuruldu?

Nedir bu sahte kahramanlık pozları?

Bir de salonun dışında kendisini bekleyen katılımcıların karşısına torunu ile birlikte çıktı. Ve siyasetine yedi yaşlarındaki torununu da malzeme yaptı. Elinden tuttuğu çocuğu göstererek ‘’Bu çocuk var ya bu çocuk, benim torunum. O bile zulüm gördü’’ dedi.

Yazık! Gerçekten yazık! Türkiye’yi yönetmeye aday olduğunu iddia eden bir kimse yedi yaşındaki çocuğun arkasına sığınır mı? O çocuk üzerinden yalan söyler mi? O, çocuğa ‘’Zulüm yaşadığı’’ hissine kapılmasına sebep olur mu?

Kaldı ki, sahneye çıkardığın torunu, Erdoğan’ın torunu gibi sosyal medya üzerinden hakarete, çirkin sözlere mi maruz kaldı? Kalsa bile O çocuk oraya çıkarılır mı?  Gerçekten de,  Akşener; Erdoğan’a yapılan zulümlerin kendisine yapıldığını mı zannediyor?

Ha! Bizi her ne kadar ilgilendirmese de Akşener namaz kılıyormuş. Ve kıldığı her namazın arkasından partililerine dua ediyormuş. Bunu Erdoğan söylese idi; Ne takiyye yapmadığı, ne dini siyasete alet etmediği kalırdı değil mi?

Neyse ki konuşmasında; “28 Şubat sürecinde başörtüsüne uzanan elleri ben kırarım ben, dedim.’’ demedi. Acaba; öyle demeyip te; ‘’Başörtüsü takanların saçlarını ben yolarım, ben…’’ manasındaki röportajı ortaya çıktığı için olabilir mi?