Aksekili çocuklardan Gazze’ye destek

İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki olarak Antalya’nın Akseki İlçesinde bulunan çocuklar Gazze’ye destek amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar devam ediyor.


Türkiye’nin her noktasından Gazze’ye destek gelirken, Akseki İlçesinde bulunan çocuklardan da destek geldi.

Çocuklarda birlik, inanç, değerler, Vatan Şuuru oluşturma amacıyla Akseki’nin Sarıhacılar Mahallesi’ne bağlı Toki konutlarında çocuklar kendi elleriyle yaptıkları “Kudüs bizimdir” pankartları ve Filistin bayraklarıyla yürüyüş gerçekleştirdiler.


15 kişilik gruptan oluşan çocuklar ve aileleri yürüyüşün ardından Filistin şarkılarıyla oyunlar oynadı, Filistin’i temsil eden el yapımı broşlar yaparak çocuklara dağıttılar.


Bu örnek davranışın ardından konuşan veliler, “Bu etkinlik ile mazlumun yanında, zalimin karşısında olma bilinci çocuklara öğretmeye çalışıldı. Duyarlılık oluşturuldu. Hatta sadece böyle etkinlikler ile yetinmeyip evde, okulda, sokakta her yerde itina ile boykot ürünleri tüketmemeye hatta almamaya gayret etme bilinci de oluşturuldu. Bu konuda çocuklar yetişkinlerden daha etkili şekilde yerine getiriyorlar. Bu konuda anne babalara, öğretmenlerine çok büyük sorumluluklar düşüyor” açıklamasını yaptı.