AKSEKİ CEVİZLİ FIRINI’NI İSTİYOR

Yıllardır Akseki ilçesi Cevizli Mahallesi’ne hizmet eden Cevizli Fırını’nın ruhsatı, işletme sahibi tarafından komple CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilerek, kapatıldı. Ancak Cevizli Mahalle sakinleri fırının bir an önce eskisi gibi hizmete açıklamasını istiyor.

Akseki ilçesi Cevizli Mahallesi’nde yöre halkına yıllardır ekmek hizmeti sunan Cevizli Fırını’nın ruhsatı, kısa bir süre öncesi işletme sahibi tarafından CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne verildi. Ruhsatı CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nde olan fırın, Akseki Belediyesi tarafından geri hizmete açılmak isteniyor ancak, mülkiyet Büyükşehir Belediyesi’nde arsa olarak göründüğü için açılamıyor. Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, fırının Cevizli Mahallesi’ne geri verilmesini ve hizmete açılmasını istediğini belirttiğini ancak, Büyükşehir Belediye Başkan’ı Muhittin Böcek tarafından dönüş yapılmadığı bildirildi. 

BAŞKAN ÖZKAN’IN AÇIKLAMASI

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Özkan, “Değerli Cevizli ve yöre mahallelerimizdeki hemşerilerim, Cevizli Fırını yıllardır yöreye hizmet ettiğini herkes gibi bizlerde bilmekteyiz. Fakat defalarca fırını çalıştıran Ömer Bey’e rica etmemize rağmen kapatacağını söyledi. Ruhsatını iptal etmemesini rica ettik ama iptal etti. Kıymetli hemşerilerim, bu bina komple Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne verilmiş ve Akseki belediyesi olarak ruhsat verememekteyiz. Çünkü mülkiyet Büyükşehir Belediyesi’nin ve burası tapuda arsa olarak görünmektedir” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’DEN DÖNÜŞ YAPILMADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek’e Cevizli Fırını’nın geri verilmesini rica etmesine rağmen geri dönüş yapılmadığını belirten Başkan Özkan, “Muhittin Böcek Başkan’a çok rica ettim, burayı belediyemize verin, biz hizmete açalım, yöreye hizmet ettiğini söyledim. Döneceğini söyledi, ne dönüş yapıldı, ne de bilgi dahi verilmedi. Tüm hemşerilerim gibi çok üzülüyoruz ama Allah’ın izniyle Cevizli ve yörenin bu sıkıntısını Akseki Belediyesi olarak en kısa zaman da çözmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Gönlünüz rahat olsun. Tüm hemşerilerime saygı ve sevgilerimle” ifadelerini kullandı.