AKREP YENİ REKORA İLERLİYOR!

Kendi yenilmezlik rekorunu 13 maça taşıyan Antalyaspor, Süper Lig'de yeni bir rekoru kırmak için adım adım ilerliyor. Son 7 haftadan beraberlik çıkaran Akrep, Alanyaspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçlarından 2 puan alması halinde Beşiktaş'ın üst üste 9 maçta berabere kalma rekoruna ortak olacak

Ersun Yanal ile birlikte farklı bir kimliğe bürünerek 13 maçlık yenilmezlik serisine ulaşıp kendi rekorunu kıran Antalyaspor, şimdi de yepyeni bir rekor için ilerliyor. Kasımpaşa ile puanları paylaşarak üst üste 7. beraberliğini elde eden Antalyaspor için Alanyaspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçlarından alınacak sonuçlar önem taşıyor. Bu alanda rekoru elinde bulunduran Beşiktaş, 1972-1973 sezonunda üst üste 9 kez rakipleriyle puanı paylaştı. Kırmızı-Beyazlılar da önündeki iki maçtan eşitlikle ayrılması halinde Siyah-Beyazlıların Süper Lig rekoruna ortak olacak. 1973-1974 sezonunda Boluspor 8 maçlık beraberlik serisi yakalarken, Antalyaspor gibi 7 maçlık beraberlik zinciri oluşturan diğer takımlar ise Adana Demirspor, Fenerbahçe ve Trabzonspor oldu.

1979'DAN SONRA İLK KEZ

Antalyaspor'un ortaya koyduğu 7 maçlık seri ise yıllar sonra gerçekleşti. 1979 yılında Trabzonspor, rakipleriyle üst üste 7 maçta puaları paylaşmıştı. Kırmızı-Beyazlılar da Kasımpaşa beraberliğiyle birlikte 42 yıl sonra bu ilginç seriye imza attı.

SEZON REKORU

Bu sezon 15 kez sahadan 1 puanla ayrılan Akrep, sezon rekorunu kırmanın da eşiğine geldi. Ankaragücü, 18 beraberlikle bu rekoru elinde bulundururken, Kırmızı-Beyazlılar, kalan 12 maçından 4 beraberlik çıkarması halinde rekorun yeni sahibi olacak.

KORAY GEÇGEL