AKREP UÇURUMDAN DÖNDÜ

Son 11 maçta 8 yenilgi alarak düşme hattına kadar gerileyen Antalyaspor, Trabzonspor deplasmanında da kötü gidişata son veremedi. Rakibine 2-1 mağlup olan Akrep'i, korkulu rüya görmesine engel olan ise 90+6. dakikada attığı golle Ankaragücü'nü 2-1 mağlup eden Fenerbahçe oldu.

Türkiye Kupası finaline yükseldiği dönemden bu yana sert bir düşüş yaşayan Antalyaspor, Trabzonspor deplasmanında da kötü gidişatı durdurmadı. Karadeniz ekibine 2-1 mağlup olan Akrep, son 11 maçtaki 8. yenilgisini alarak, aynı dönemde 33 puanın 26'sını kaybetti. 41. haftayı maç yapmadan geçirecek Kırmızı-Beyazlıların son haftada yaşayabileceği tehlike ise Ankara'dan gelen haberle en aza indi. Şampiyonluk yarışındaki Fenerbahçe, Ankaragücü'nü 90+6. dakikada bulduğu golle 2-1 mağlup ederken, böylece Antalyaspor'un düşme hattıyla arasındaki 5 puanlık fark da korunmuş oldu.

18 MAÇTA 2 GALİBİYET

22. hafta itibariyle 29 puanla 9. basamakta yer alan Antalyaspor, sonrasında çıktığı 18 maçta ise sadece 2 galibiyet görebildi. Erzurumspor ve Kayserispor'u 18 maçlık dönemde mağlup edebilen Akrep, 7 beraberlik ve 9 da yenilgi aldı. 41 puan kaybeden Kırmızı-Beyazlılar, düşme hattıyla olan 10 puanlık farkın da 5'e inmesine göz yumdu. Son 6 maçında da tek beraberlik alan Antalyaspor, adı geçen dönemde Rizespor, Hatayspor, Galatasaray, Göztepe ve Trabzonspor'a kaybeden Akrep, sadece Karagümrük'ten puan alabildi.

GÖZLER İSTANBUL'DA OLACAK

Yarın oynanacak Süper Lig'in 41. haftasını maç yapmadan geçirecek Antalyaspor'da gözler İstanbul'da oynanacak Kasımpaşa - Ankaragücü ve Başakşehir - Kayserispor maçlarında olacak. Sezonu Konyaspor'a karşı kapatacak Antalyaspor, Ankaragücü'nün puan kaybetmesi ya da Kayserispor'un yenilmesi halinde ligde kalmayı garantileyecek.