AKREP SERİ PEŞİNDE

Ersun Yanal yönetiminde 4 maçtır rakiplerine boyun eğmeyen Antalyaspor, Rizespor deplasmanında 3 puan arayacak. Kırmızı-Beyazlılar, kazanması halinde bu sezon ilk kez üst üste 2 maç kazanmış olacak

Son 4 haftada rakiplerine geçit vermeyen Antalyaspor, Süper Lig'in 14. haftasında Rizespor'a konuk oluyor. Son 4 maçını kaybetmeyen ve 3 maçtır kalesinde gol görmeyen Kırmızı-Beyazlılar, Kayserispor galibiyetini Karadeniz'de taçlandırarak bu sezon ilk kez üst üste 2 galibiyet almayı hedefliyor.

DEPLASMANDA SIKINTI YAŞIYOR

Kendi evinde Süper Lig'in en iyi takımlarından birisi olan Antalyaspor, aynı başarıyı deplasmanda gösteremiyor. Bu sezon 6 kez rakiplerine konuk olan Akrep, bu karşılaşmalardan sadece 4 puanı hanesine yazdırdı. Henüz deplasman galibiyeti bulunmayan Kırmızı-Beyazlılar; Beşiktaş, Kasımpaşa, Erzurumspor ve Sivasspor'dan 1 puan kopardı.

REKABETTE ÜSTÜN

Rizespor ile Antalyaspor arasındaki rekabette Kırmızı-Beyazlıların üstünlüğü dikkat çekiyor. Bugüne kadar 23 kez Karadeniz ekibiyle karşılaşan Antalyaspor, sahadan 10 kez galip ayrılırken, 7 mücadeleden de 1 puan almayı başardı. Akrep, rakibine sadece 6 kez kaybetti. Rizespor ile oynadığı son yedi Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Antalyaspor, tek yenilgisini geçen sezon aldı.

TOMAS İLK KEZ RAKİP

Geçen sezonun ilk yarısında 8 hafta Antalyaspor'un teknik direktörlüğünü yapan Stjepan Tomas, ilk kez eski takımına rakip olacak. Geçen sezonun son haftalarında Rizespor ile anlaşan Hırvat teknik adam, göreve geldiği günden 4 ay sonra Antalyaspor ile rakip olacak. Kırmızı-Beyazlılarla galibiyet göremeyen genç teknik adam, son haftalarda alınan kötü sonuçlar sebebiyle taraftarı tarafından tartışılan isim oldu.

  Hakemler: Erkan Özdamar, Mustafa Sönmez, Özgür Ertem

Rizespor

Gökhan Akkan

Onur Bulut

Michalak

Donsah

Melnjak

Emir Dilaver

Doğan Erdoğan

Yassine Meriah

Boldrin

Fernando

Skoda

Teknik Direktör: Stjepan Tomas

 

Antalyaspor

Boffin

Bünyamin Balcı

Veysel Sarı

Naldo

Kudryashov

Fredy

Nuri Şahin

Amilton

Sidney Sam

Podolski

Jahovic

Teknik Direktör: Ersun Yanal

Saat: 19.00

Stadyum: Antalya

Yayıncı: Bein Sports

FARUK ÇELİK