AKREP REKOR İÇİN SAHADA

Süper Lig’de çıktığı son 13 maçta yenilgi yüzü görmeyen ve tarihinin en iyi serilerinden birisine imza atan Antalyaspor, yarın oynanacak Konyaspor maçına rekor için çıkacak. Yeşil-Beyazlılara kaybetmemesi halinde yenilmezliğini 14 maça çıkaracak Antalyaspor tarihinin en iyi serisine imza atacak.

Sadık Çetin SADAK

Süper Lig'de 13 maçtır yenilgi yüzü görmeyen ve topladığı 52 puanla averajla 9’uncu sırada yer alan Antalyaspor'da gözler yarın oynanacak olan zorlu Konyaspor maçına çevrildi. Antalyaspor, sezona teknik direktör Ersun Yanal ile başlarken alınan başarısız sonuçların ardından yerine takımın yıldızı Nuri Şahin getirildi. 8'nci haftada alınan 2-1'lik Adana Demirspor yenilgisinin ardından göreve gelen Nuri Şahin yönetiminde kırmızı beyazlılar yükselişe geçerken 13 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı. Şahin ile ligde toplam 27 maça çıkarken 12 galibiyet, 8 beraberlik ve 7 yenilgi elde ederken, 1,63 puan ortalaması yakaladı. Nuri Şahin'li Antalyaspor, ligde oynadığı son 13 maçta da sahadan yenilgi ile ayrılmazken 8 galibiyet ve 5 beraberlik aldı.

GEÇEN SEZON 3 GALİBİYET GELDİ

İki sezon üst üste 13 maçlık seriye imza atan Antalyaspor’un her iki seride topladığı puan farkı ise dikkat çekiyor. Geçen sezon Ersun Yanal yönetiminde sezonun ikinci yarısında 13 maç yenilmeyerek, Tamer Tuna dönemine ait 12 karşılaşmalık seriyi geçen Antalyaspor, o dönemde 3 galibiyet ve 10 beraberliğe imzasını koydu. 13 maçlık dönemde 19 puan toplayan Akrep’in serisi ise Alanyaspor bozdu.

BÜYÜK PUAN FARKI

Yenilmezlik serisi olarak geçen sezon ile aynı seviyede olan Antalyaspor, puan olarak ise çok daha başarılı bir dönem yaşıyor. Nuri Şahin önderliğindeki 13 maçta 8 galibiyet ve 5 beraberlik elde eden Antalyaspor, tam 29 puanı hanesine yazdırdı. Kırmızı-Beyazlıların 13 maçlık iki serisinin arasındaki puan farkı ise 10 puan oldu.

SON 13 MAÇ SONUÇLARI

Antalyaspor, ligde 2-1 kaybettiği Ç.Rizespor maçının ardından oynadığı Fatih Karagümrük 3-0, Yeni Malatyaspor 2-1, Sivasspor 1-0, Başakşehir 1-0, Giresunspor 4-1, Altay 2-1, Hatayspor 4-1 ve Alanyaspor 3-1 maçlarında sahadan 3 puanla ayrılırken, Gaziantep FK 0-0, Beşiktaş 0-0, Adana Demirspor 0-0, Kayserispor 1-1 ile Trabzonspor 2-2 maçlarında ise sahadan beraberlikle ayrıldı.

2 OYUNCU NOKSAN

Antalyaspor'da zorlu Konyaspor maçında Admir Mehmedi, Harun Alpsoy sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. Kırmızı-beyazlı ekipte sakatlığı atlatan kaptan Hakan Özmert ve Ufuk Akyol'un, futbol sorumlusu Nuri Şahin'in görev vermesi halinde forma giymesi bekleniyor. Akdeniz temsilcisinde Fredy, Naldo, Hakan Özmert ve Fernando, kart görmeleri halinde bir sonraki hafta deplasmanda oynanacak Kasımpaşa maçında cezalı duruma düşecek.

Ligin 36'ncı haftasında Antalya Stadyumu'nda yarın saat 20.00'da başlayacak mücadelede Mete Kalkavan düdük çalacak. Kalkavan'ın yardımcılıklarını ise Serkan Olguncan ve Erdinç Sezertam yapacak.

 

MUHTEMEL 11’LER

ANTALYASPOR

Ruud Boffin

Güray Vural

Naldo

Bünyamin Balcı

Veysel Sarı

Doğukan Sinik

Alassane Ndao

Fredy

Fernando

Luiz Adriano

Haji Wright

Teknik Direktör: Alfons Groenendıjk

 

 

KONYASPOR

Ibrahim Sehic

Guilherme

Nejc Skubic

Abdülkerim Bardakçı

Endri Çekiçi

Konrad Michalak

Musa Çağıran

Soner Dikmen

Amir Hadziahmetovic

Ahmed Hasan

Zymer Bytyqi

Teknik Direktör: İlhan Palut

 

STAD: Antalya Stadyumu

SAAT: 20.00

HAKEM: Mete Kalkavan