AKREP MUSLUKLARI KISTI

Kadrosunda köklü değişikliğe giden Antalyaspor, maaş bütçesinden de ciddi oranda tasarruf sağladı. Kiralık oyuncularla beraber A takımdan 12 futbolcuyla yollarını ayıran Akrep, 11 futbolcu transfer ederken, maaş bütçesinin 4 milyon Euro düşürüldüğü öğrenildi

Transfer sezonunun hızlı takımlarından Antalyaspor, fazla forma şansı bulamayan 30 yaş üstü futbolcularla yollarını ayırırken, bütçesinden de ciddi oranda tasarruf sağladı. Bonservis olarak toplamda 650 bin Euro ödeme yapan Akrep'in; gelen 11, giden 12 futbolcuyla birlikte maaş bütçesini yaklaşık 4 milyon Euro düşürdüğü öğrenildi.

4 FUTBOLCUYA 3 MİLYON EURO

Kadrosunda fazla forma şansı bulamamalarına rağmen yüksek ücret alan pek çok futbolcuyla yollar ayrıldı. Antalyaspor'da özellikle 2018-2019 sezonu öncesinde transfer edilen Aly Cissokho ile birlikte aynı sezon sözleşmeleri zam yapılarak uzatılan Charles, Chico ve Ondrej Celustka'nın aldıkları ücretler dikkat çekiyordu. Kırmızı-Beyazlılar, Cissokho ile Celustka için 800'er, Charles ve Chico için de 700'er bin Euro yıllık ödeme yapıyordu. 4 futbolcuyla da yollarını ayıran Akrep'in, sadece bu 4 futbolcudan 3 milyon Euro tasarruf sağlamış oldu.

BONSERVİS DE DÜŞÜK TUTULDU

Maaş bütçesini düşüren Antalyaspor, bonservis konusunda da aynı hassasiyeti gösterdi. Kırmızı-Beyazlılar, 21 yaş üstü hiçbir futbolcu için bonservis ödemesi yapmazken, Mert Yılmaz, Omar Imeri, Gökdeniz Bayrakdar ve Ali Eren İyican için toplamda 650 bin Euro ödeme yaptı. Akrep, Nazım Sangare'nin Fenerbahçe'ye satışından ise 1 milyon 750 bin Euro kazanırken, transfer sezonunu 1 milyon 100 bin Euro karla kapattı.

KORAY GEÇGEL