Akrep lider avında

Spor Toto Süper Lig'in 22'nci haftasında Antalyaspor evinde lider MedipolBaşakşehir'i konuk edecek. Yarın saat 20.00'da başlayacak olan mücadeleyi Mete Kalkavan yönetecek.

Sezonun ilk yarısında gösterdiği performans ile üst sıraları zorlayan, ikinci yarıda ise şu ana kadar galibiyet yüzü görmeyen Antalyaspor bugün evinde lider MedipolBaşakşehir'i konuk edecek. Ligin ilk yarısında deplasmanda oynana mücadeleyi 4-0 kaybeden kırmızı beyazlılar bu maçın rövanşında tüm planlarının sahadan galibiyet ile ayrılarak yeniden yükselişe geçmek üzerine kurdu. Hafta içerisinde yapılan antrenmanlarla zorlu maçın hazırlıklarını tamamlayan Antalyaspor bugün yapılan taktik antrenmanın ardından maç saatini beklemeye başladı.

'SIÇRAMA MAÇIMIZ OLACAK'
MedipolBaşakşehir karşılaşmasını bir sıçrama maçı olarak gördüklerini belirten Teknik Direktör Bülent Korkmaz, "Organizasyon olarak, sistem ve oyun planı olarak Türkiye’nin bu işi en iyi yapan takımı MedipolBaşakşehir ile karşılaşacağız. Başakşehir’in ne kadar kazanmaya ihtiyacı varsa bizim de o kadar var. Planımızı kazanmak üzerine yapacağız. Sabırlı olmak zorundayız. Rakip ne kadar topun sahibi olacaksa bizim de o kadar topun sahibi olmamız gerekir. Savunmadan hücuma ve hücumdan savunmaya geçişleri ne kadar doğru yaparsak istediğimiz sonucu alacağımızı düşünüyorum. Bizim için gerçekten çok önemli maç. Sıçrama maçı diyebilirim" ifadelerini kullandı.

BOFFİN VE CHİCO SINIRDA
Öte yandan geçtiğimiz hafta Rizespor maçı öncesinde yönetim tarafından kadro dışı bırakılan AlyCissokho affedildi. Yönetim ve futbolcu arasında yapılan görüşmenin ardından sorunların çözüldüğü ve antrenmanlara katılmaya başladığı belirtildi. Bu gelişmein ardından kırmızı beyazlılarda sakatlığı devam eden Celustka ve henüz hazır olmadığı belirtilen Tarık Çamdal haricinde kadroda eksik oyuncu bulunmuyor. Başakşehir maçı öncesi iki oyuncu ise kart sınırında bulunuyor. Antalyaspor'da takımın başarı kalecisi Boffin ve savunmada yer alan ChicoBaşakşehir karşılaşmasında kart görmeleri durumunda önümüzdeki hafta oynanacak olan Sivasspor maçında forma giyemeyecek.

10 MAÇTA 4 GALİBİYET
Yarın saat 20.00'da Antalya Arena Stadyumu'nda oynanacak olan maçı ise Mete Kalkavan yönetecek. Kalkavan'ın yardımcılıklarını ise Kerem Ersoy, Süleyman Özay ve Özgür Yankaya yapacak. Mete Kalkavan'ın yönettiği son 10 karşılaşmada kırmızı beyazlılar sahadan 4 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 2 beraberlikle ayrıldı. Kalkavan, son olarak ligin ilk yarısında Antalya'da oynanan Antalyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasını yönetmiş ve kırmızı beyazlılar bu mücadeleden sahadan 0-0 eşitlikle ayrılmıştı. Antalyaspor, Kalkavan idaresinde ki son galibiyetini ise ilk yarının 9'uncu haftasında deplasmanda oynanan Aytemiz Alanyaspor maçında 1-0'lık skor ile almıştı

Ramazan BOZCA