Akrep kasayı doldurdu

Transfer sezonunda 11 yeni oyuncuyu kadrosuna katan ve kiralıklar dahil 17 isimle yollarını ayıran Antalyaspor, Süper Lig’in en karlı takımı olarak öne çıktı. Kırmızı-Beyazlılar, transfer sezonu sonunda 8 milyon 725 bin Euro kar elde etti.

Süper Lig’de yaklaşık 3 ay süren transfer sezonu 15 Eylül’de tamamlanırken, 20 takım toplamda 276 transfere imza attı. Transfer sezonu boyunca 11 yeni oyuncuyu kadrosuna katan ve kiralıklar dahil 17 isimle yollarını ayıran Antalyaspor, Süper Lig’in en karlı takımı olmayı başardı. Kırmızı-Beyazlılar, yaptığı transfer hamleleriyle 8 milyon 725 bin Euro kar elde etti.

5 FUTBOLCUDAN BONSERVİS KAZANDI

Transfer ettiği 11 futbolcudan 4’ü için kulüplerine ödeme yapan Akrep, toplamda 2 milyon Euro’yu kasasından çıkardı. Akdeniz temsilcisi, yollarını ayırdığı 17 futbolcunun 5’inden de bonservis geliri sağlarken, 10 milyon 725 bin Euro’yu kasasına koydu.

HAJI WRIGHT ZİRVEDE

Antalyaspor’un satışlarının zirvesinde ise ABD’li golcü Haji Wright yer aldı. Golcü futbolcu 9 milyon Euro karşılığında İngiltere Championship takımlarından Coventry’ye transfer olurken, aynı zamanda Antalyaspor tarihinin de en yüksek bonservis geliri sağlayan ismi olarak tarihe geçti. Kırmızı-Beyazlılar, Bodrumspor’a bonservisinin yüzde 50’siyle transfer olan Gökdeniz Bayrakdar’dan 675 bin Euro, Al Jazira’ya transfer olan Fernando’dan 500 bin Euro, Eyüpspor’a transfer olan Fredy Ribeiro’dan 300 bin Euro ve Esperance’ye transfer olan Houssam Ghacha’dan da 250 bin Euro gelir elde etti.


EN ÇOK İSRAİLLİ İÇİN ÖDENDİ

Toplam 2 milyon Euro bonservis bedeli ödeyen Antalyaspor’un kasasından en çok bedel İsrailli Sagiv Jehezkel için çıktı. Hapoel Beer Sheva’ya 800 bin Euro ödeme yapan Akrep, Erdoğan Yeşilyurt için Sivasspor’a ile Zymer Bytyqi için Olimpiakos’a 500’er bin Euro ve Dario Saric için de Palermo’ya 200 bin Euro ödeme yaptı.

ALANYASPOR 800 BİN EURO KARDA

Süper Lig’de kar eden kulüpler arasında Antalya’nın bir diğer temsilcisi Alanyaspor da yer aldı. Turuncu-Yeşilliler, transfer sezonunda 17 futbolcu transfer ederken, 12 futbolcuyla da yollarını ayırdı. Toplamda 3 milyon Euro harcama yapan ve 3 milyon 800 bin Euro kazanan Antalya ekibi, transfer sezonunu 800 bin Euro karla kapattı.


EN YÜKSEK GELİR GÜNEŞ’TEN

Alanyaspor, transfer sezonundaki en yüksek gelirini Umut Güneş’ten elde etti. Genç futbolcu için Trabzonspor’dan 2 milyon 300 bin Euro elde eden Alanyaspor, Tayfur Bingöl için de Beşiktaş’tan 1 milyon Euro aldı. Devre arasında satın alma opsiyonuyla İspanyol ekibi Granada’ya transfer olan Famara Diedhiou için de 500 bin Euro gelir sağlandı.


EN PAHALISI CORDOVA

Transfer sezonunda 4 futbolcu için bonservis bedeli ödeyen Alanyaspor, en yüksek bedeli Venezuellalı golcü Sergio Cordova için çıkardı. Yıldız futbolcu için Vancouver’e 1 milyon 800 bin Euro ödeme yapan Şimşek, Anderson Silva için 1 milyon Euro, Nicolas Janvier  ve Fidan Aliti için 100’er bin Euro’yu kasasından çıkardı.

 

ANTALYASPOR

BONSERVİS ÖDENEN

Futbolcu                             Bonservis

Sagiv Jehezkel                   800 bin Euro

Erdoğan Yeşilyurt             500 bin Euro

Zymer Bytyqi                     500 bin Euro

Dario Saric                         200 bin Euro (kiralık)

 

BONSERVİS GETİREN

Futbolcu                             Bonservis

Haji Wright                        9 milyon Euro

Gökdeniz Bayrakdar        675 bin Euro

Fernando                           500 bin Euro

Fredy Ribeiro                    300 bin Euro

Houssam Ghacha             250 bin Euro

 

 

ALANYASPOR

BONSERVİS ÖDENEN

Futbolcu                             Bonservis

Sergio Cordova                1 milyon 800 bin Euro

Anderson Siva                   1 milyon Euro

Nicolas Janvier                 100 bin Eurp

Fidan Aliti                           100 bin Euro

 

BONSERVİS GETİREN

Futbolcu                             Bonservis

Umut Güneş                      2 milyon 300 bin Euro

Tayfur Bingöl                    1 milyon Euro

Famara Diedhiou             500 bin Euro