Akrep Karadeniz’de vurgun yedi

Devre arası transfer döneminde kadrosuna takviye yapamayan tek Süper Lig ekibi olan Antalyaspor, düşüşüne Samsunspor deplasmanında da devam etti. Karadeniz ekibine 2-0 kaybeden Akrep, üst üste 3’üncü resmi maçından da boynu bükük ayrıldı.

Sergen Yalçın yönetiminde çıktığı ilk 7 maçta yenilgi yüzü görmeyen Antalyaspor, tam anlamıyla tepetaklak oldu. Fenerbahçe’ye kaybeden ve Türkiye Kupası’nda Beşiktaş’a elenen Kırmızı-Beyazlılar, Samsunspor deplasmanından da boynu bükük döndü. Karadeniz ekibine 2-0 kaybeden Akrep, düşüşüne engel olamadı. 59’uncu dakikada Mouandilmadji ve 90’ıncı dakikada Muja’nın golleriyle karşılaşmadan puansız ayrılan Antalyaspor 34 puanda kaldı. Samsunspor ise 29 puana ulaştı.

ÜÇTE SIFIR

Sergen Yalçın yönetiminde çıktığı ilk 7 maçta yenilgi yüzü görmeyen Antalyaspor, sonrasında çıktığı 3 resmi maçtan da yenilgiyle ayrıldı. İlk 6 maçında Süper Lig’de 2 galibiyet, 4 beraberlik alan ve Türkiye Kupası’nda Pendikspor engelini aşan Akrep, son 3 maçta ise Fenerbahçe ve Samsunspor’a kaybederek, Türkiye Kupası’nda da Beşiktaş’a elendi.

DİKKAT ÇEKEN DEĞİŞİM

Sergen Yalçın yönetiminde Süper Lig’de 11 gün içinde oynanan son 4 hafta karşılaşmasına aynı kadroyla çıkan Antalyaspor, bu kez büyük bir değişimle Samsunspor karşısında puan aradı. Konyaspor, Sivasspor, Kayserispor ve Fenerbahçe karşılaşmalarına aynı 11’le çıkan Sergen Yalçın, Samsunspor karşısında Veysel Sarı, Güray Vural, Saric ve Safouri’ye ilk 11’de yer vermedi. Erdoğan Yeşilyurt’u sağ bekten sol beke alan Yalçın; Naldo, Bünyamin Balcı, Erdal Rakip ve Streek’i as kadroda yer verdi.

 

 

25. HAFTA

Stadyum: Yeni 19 Mayıs

Hakem: Atilla Karaoğlan

 

Samsunspor

Teknik Direktör: Markus Gisdol

Okan Kocuk 6

Van Drongelen 6

Satka 6

Alim Öztürk 6

Zeki Yavru 6

Tait 6 (69’ Muja 5)

Bennasser (53’ Taylan Antalyalı)

Ntcham (69’ Osman Çelik)

Emre Kılınç (76’ Emre Kılınç)

Holse 7

Mouandilmadji 8

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Sergen Yalçın

Helton Leite 6

Bünyamin Balcı 6

Bahadır Öztürk 5

Naldo 5 (79’ Veysel Sarı)

Erdoğan Yeşilyurt 6

Kaluzinski 6 (79’ Ufuk Akyol)

Erdal Rakip 6 (62’ Saric 4)

Streek 6

Bytyqi 5 (62’ Safouri 5)

Larsson 6 (84’ Assombalonga)

Buksa 6

 

Sarı Kart: Ntcham, Osman Çelik (Samsunspor), Naldo, Streek (Antalyaspor)

Kırmızı Kart:

Goller: 59’ Mouandilmadji, 90’ Muja