AKREP İÇİN YÜKSELİŞ ZAMANI

Hatay hezimetinin ardından Galatasaray deplasmanında moral bulan Antalyaspor, İstanbul'un bir başka temsilcisi Karagümrük karşısında 3 puan arayacak

Galatasaray deplasmanından alınan 1 puanla moral bulan Antalyaspor, Süper Lig'in 17. haftasında sezonun flaş takımlarından Fatih Karagümrük'ü ağırlıyor. 3 haftadır galibiyet yüzü göremeyen Akrep, evindeki başarılı çizgisini İstanbul temsilcisine karşı da sürdürmek istiyor. Antalya Stadyumu'nda oynanacak mücadelenin başlama saati ise 19.00 olacak.

14. RANDEVU

Antalyaspor ile Fatih Karagümrük, tarihlerinde 14. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan süreçte 13 kez bir birlerine rakip olan iki takımdan Antalyaspor'un galibiyetlerde 8-3 üstünlüğü bulunuyor. 2 karşılaşma ise eşitlikle tamamlandı.

15 YIL SONRA RAKİP OLUYOR

İki takım Süper Lig’de ise sadece 2 kez karşılaştı. 1983-1984 yılında Süper Lig'de yer alan iki takımdan Antalyaspor İstanbul'daki maçı 2-1 kaybederken, evindeki mücadeleyi ise 2-0 kazanmayı başardı. Öte yandan iki takım 15 yıl sonra resmi karşılaşmada rakip olacaklar. Son maçlarına 2005 yılında 1. Lig'de çıkan iki takımdan kazanan taraf 2-1 ile Antalyaspor oldu.

DEPLASMANDA KAZANAMADI

Karagümrük, Süper Lig'de geride kalan 16 haftada deplasmanda en kötü performans gösteren takım olarak dikkat çekiyor. Dış sahada 7 maça çıkan İstanbul ekibi, bu mücadelelerin hiçbirinden galip ayrılamazken sadece 4 beraberlik çıkarabildi. Ligde Karagümrük gibi deplasmanda kazanamayan diğer takım ise Antalyaspor olarak dikkat çekiyor.

8 İSİM YOK

Antalyaspor'da Teknik Direktör Ersun Yanal, zorlu mücadelede 8 futbolcusundan faydalanamayacak. Galatasaray karşılaşmasında sakatlanan Veysel Sarı'nın oynayabilecek düzeye geldiği öğrenilirken, Serdar Gürler, Drole, Ufuk Akyol, Jahovic, Bahadır Öztürk, Ali Eren İyican ve Sidney Sam ile cezalı Fredy'nin sahaa yer alamayacak.

33 MAÇTA 6 GALİBİYET

Antalyaspor - Karagümrük maçına atanan İstanbul bölgesi hakemi Hüseyin Göçek yönetiminde Kırmızı-Beyazlıların yüzü gülmüyor. Göçek'in düdük çaldığı maçlarda bugüne kadar 33 kez sahaya çıkan Akrep, sadece 6 kez 3 puan sevinci yaşadı. 11 beraberlik elde eden Antalyaspor, 16 kez mağlup olurken, 9 kez de kırmızı kart gördü.

  Hakemler: Hüseyin Göçek, Kerem Ersoy, Deniz Caner Özaral

Antalyaspor

Boffin

Bünyamin Balcı

Veysel Sarı

Naldo

Kudryashov

Doğukan Sinik

Nuri Şahin

Amilton

Gökdeniz Bayrakdar

Podolski

Orgill

Teknik Direktör: Ersun Yanal

 

Fatih Karagümrük

Viviano    

Alparslan Erdem

Koray Altınay    

Roco    

Fatih Kuruçuk    

Vato Arveladze

Ndiaye    

Ramazan Civelek    

Balkovec  

Jimmy Durmaz

Sobiech   

Teknik Direktör: Atılay Canel

 

Saat: 19.00

Stadyum: Antalya

Yayıncı: Bein Sports

HABER MERKEZİ