AKREP'İ YABANCILARI TAŞIYOR

Süper Lig'de son iki haftada çıkışa geçerek 15 puana ulaşan Antalyaspor'u yabancı oyuncuları taşıyor. Kırmızı-Beyazlılar, geride kalan 12 haftada 14 kez gol sevinci yaşarken, bunların 10'unu yabancı futbolcular kaydetti.

Süper Lig’de son iki haftada Giresunspor ve Altay'ı mağlup ederek, 15 puana ulaşan ve alt sıralarla arasını açan Antalyaspor'da yabancı oyuncular takımını sırtlıyor. 12 maçta 14 kez gol sevinci yaşayan Kırmızı-Beyazlılarda bu gollerin 10'u yabancı futbolculardan geldi. 14 golü 8 farklı futbolcu atarken, bu alanda zirveye Fredy Ribeiro ve Haji Wright çıktı.

YERLİLERDEN 4 GOL

Antalyaspor'dan en golcü isimler 4'er gollü Haji Wright ve Fredy Ribeiro oldu. İki futbolcu, takımın gol yükünün yarısından fazlasını çekerken, yabancı oyunculardan Paul Mukairu ve Ghacha da birer kez gol sevinci yaşadı. Antalyaspor'da gol atan yerli futbolcular ise Güray Vural, Veysel Sarı, Doğukan Sinik ve Bünyamin Balcı oldu. 4 futbolcu da birer kez rakip fileleri sarstı.

ALANYASPOR'DA DA YABANCILAR ÖNDE

Antalya'nın Süper Lig'deki diğer temsilcisi Alanyaspor'da da yabancı futbolcuların skora daha çok katkı sağladığı gözden kaçmadı. 12 maçta 18 gole imza koyan Turuncu-Yeşillilerde bu gollerin 11'i yabancılardan, 7 gol ise yerlilerden geldi. Turuncu-Yeşillilerde Davidson 4 golle en skorer isim olurken, Famara Diedhiou 3, Efecan Karaca 2, Cristian Borja, Daniel Candeias, Fatih Aksoy, Nemenja Milunovic, Umut Güneş, Chidozie Awaziem, Efkan Bekiroğlu ve Emre Akbaba ise birer kez ağları havalandırdı.