Akrep gol yolunda sınıfta kaldı

Süper Lig’de 6 hafta geride kalırken, savunma anlamında başarılı bir çizgi yakalayamayan Antalyaspor, hücum istatistiklerinde de sınıfta kaldı. Gol yükünü 4 futbolcunun çektiği Kırmızı-Beyazlılar, 19 takım arasında gol beklentisi 1’in altında olan 5 takımdan biri oldu.

Süper Lig’de 6 hafta geride kalırken, 8 puan toplayan Antalyaspor 10’uncu basamağın sahibi olurken, pazar günü şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek. Son iki haftada kalesinde sadece 1 gol görmesine karşın sezonun en çok gol yiyen ekiplerinden olan Antalyaspor, Rizespor ve Adana Demirspor’un (14) ardından filelerinden en çok top çıkaran ekip oldu. 

1’İN ALTINDA KALDI

Kalesinde 12 gol gören Antalyaspor, hücum istatistiklerinde de sınıfı geçemedi. Atılan 9 golü 4 futbolcunun kaydettiği Antalyaspor, gol beklentisi olarak sezonun en başarısız ekipleri arasında yer aldı. Kırmızı-Beyazlılar, gol beklentisi 1’in altında olan 5 takımdan biri oldu. Akrep, 6 haftada ortalama 0.96’lık bir gol beklentisi üretebildi. 

5’İNCİ SIRADA

En düşük gol beklentisine sahip olan ekip Hatayspor (0.69) olurken, Akdeniz ekibini Sivasspor (0.72), Trabzonspor (0.79) ve Gaziantep FK (0.90) takip etti. 0.96’lık gol beklentisiyle bu alanda 5’inci sırada yer alan Antalyaspor’un, en düşük verim sağladığı mücadele ise son oynadığı Kasımpaşa maçı oldu. İstanbul deplasmanında 0.25’lik gol beklentisi üretebilen Akrep, Göztepe mücadelesinde 0.31, Başakşehir karşısında 0.87, Beşiktaş karşısında 1.18 ve Hatayspor karşısında da 2.23’lük gol beklentisi sağladı. 

GAICH’TEN GOL YOK

Antalyaspor’da kaydedilen 9 gol 4 futbolcudan gelirken, büyük umutlarla transfer edilen Adolfo Gaich’ten ise beklenen skor katkısı gelmedi. Braian Samudio (4), Sam Larsson (3), Moussa Djenepo ve Thalisson’un 1’er gol kaydettiği Antalyaspor’da 5 maçta 106 dakika oyunda kalırken, skor katkısı veremedi.