'Akrep' evinde 3 puan istiyor

Süper Lig’in 3’üncü haftasında gözler Antalyaspor ile Hatayspor arasında oynanacak Akdeniz derbisine çevrildi. Sezona istenildiği gibi başlayamayan kırmızı-beyazlılar taraftarı önünde 3 puana uzanmayı hedefliyor.

Süper Lig’in ilk 2 haftasında oynadığı Göztepe ve Beşiktaş karşılaşmalarından yalnızca 1 puan toplayabilen Akdeniz temsilcisi Antalyaspor, sezona kendisi gibi kötü başlayarak 1 puanda kalan diğer Akdeniz temsilcisi Hatayspor’u evinde ağırlayacak. 

KARAOĞLAN DÜDÜK ÇALACAK 

Teknik Direktör Alex de Souza liderliğindeki Antalyaspor ile Teknik Direktör Özhan Pulat liderliğindeki Hatayspor Süper Lig’in 3’üncü haftasında saat 21.45’te Corendon Airlines Park’ta mücadele edecek. Zorlu karşılaşmada hakem Atilla Karaoğlan düdük çalacak. Atilla Karaoğlan’ın yardımcılıklarını ise Abdullah Bora Özkara, Mustafa Savranlar ve Ozan Ergün üstlenecek. 

GÜRAY VURAL KART CEZALISI 

Kırmızı-beyazlılar kendi taraftarı önünde Akdeniz derbisinden 3 puan almayı hedeflerken Antalyaspor’da Beşiktaş maçının ikinci yarısında kırmızı kart gören tecrübeli isim Güray Vural bu maçta kart cezalısı olduğundan oynamayacak. Bünyamin Balcı, Sam Larsson ve Emrecan Uzunhan sakatlıkları nedeniyle maçta henüz görev alıp almayacakları ise belirsizliğini koruyor. 

ANTALYASPOR ÜSTÜNLÜĞÜ 

Antalyaspor ile Hatayspor arasında oynanan son 10 maçta Antalyaspor’un üstünlüğü bulunuyor. Bu karşılaşmalarda kırmızı-beyazlılar sahadan 5 kez galip ayrılırken, Hatayspor’un ise 3 galibiyet bulunuyor. İki takım arasında geriye kalan 2 maçta ise puanların paylaşıldığı görülüyor. Son 10 maça bakıldığında ikili arasında ki en gollü karşılaşmayı 2023 yılında 5-1’lik skorla Antalyaspor elde etti. 

HAYAY’IN ZAYIF NOKTALARI 

Öte yandan deplasmanda oynadığı son 19 Süper Lig maçının sadece birini kazanabilen Hatayspor, ocak ayında 1-0 mağlup ettiği Adana Demirspor ziyaretinden bu yana dış saha galibiyeti alamadı. Ayrıca geçen sezondan bu yana Süper Lig'de en fazla gole sebep olan hata yapan oyuncu, Hatayspor forması giyen Erce Kardeşler  olarak istatistiklerde yer alıyor. 


MAÇ BİLGİSİ

HAKEM: ATİLLA KARAOĞLAN

STAD: CORENDON AİRLİNES PARK

SAAT: 21.45 

TARİH: 25.08.2024


MUHTEMEL 11’LER 



ANTALYASPOR 

TEKNİK DİREKTÖR: ALEX DE SOUZA 


KENAN PIRIC 

VEYSEL SARI

THALISSON DA SİLVA 

AMAR GERXHALIU

MERT YILMAZ 

ERDOĞAN YEŞİLYURT 

ERDAL RAKİP 

SONER DİKMEN 

BRAIAN SAMUDIO 

MOUSSA DJEPENO 

ADOLFO GAİCH 



HATAYSPOR 

TEKNİK DİREKTÖR: ÖZHAN PULAT


ERCE KARDEŞLER 

KAMİL AHMET ÇÖREKÇİ 

GUY-MARCELİN KILAMA

BURAK YILMAZ 

CEMALİ SERTEL 

MASSANGA MATONDO 

LAMINE DIACK

RUİ PEDRO 

FUNSHO BAMGBOYE 

JOELSON FERNANDES 

CARLOS STRANDBERG 


KUTU 

YEŞİLYURT’TAN TRİBÜNLERE DAVET 

Antalyaspor’un tecrübeli oyuncusu Erdoğan Yeşilyurt, Hatayspor maçı için taraftara çağrıda bulundu. Yeşilyurt’un çağrısı kulübün sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Yeşilyurt’un mesajında, “Biz bu formanın hakkını verebilmek için çalışmaya, çabalamaya devam ediyoruz. Pazar günü de her zaman olduğu gibi yine sizi yanımızda görmek istiyoruz. Gelecek güzel günlere sırt sırta yürümek için seni bekliyoruz. Unutma şimdi kırmızı-beyaz zamanı!” ifadelerini kullandı.