AKREP DALGALI DENİZDE

Son 5 maçından tek puan alabilen Antalyaspor, Trabzonspor karşısında kötü gidişatı durdurmak istiyor. Sezonun son haftasına rahat girmek isteyen Kırmızı-Beyazlılar, zorlu mücadeleden mutlak galibiyet hedefliyor.

Süper Lig'in 39. haftasında Antalyaspor, Trabzonspor'a konuk oluyor. Son haftalarda istediği sonuçları almakta zorlanan Kırmızı-Beyazlılar, "Dalgalı denizi tercih ettim" diyen Abdullah Avcı'nın önderliğindeki Bordo-Mavililere karşı mutlak 3 puan hedefliyor.

5 MAÇTA TEK PUAN

Türkiye Kupası'nda final biletini aldıktan sonra düşüşe geçen Antalyaspor, ligde üst üste kötü sonuçlar aldı. Son 5 maçında 4 yenilgi gören Antalyaspor, sadece 1 puanı hanesine yazdırdı. Adı geçen dönemde Rizespor, Hatayspor, Galatasaray ve Göztepe'ye kaybeden Akrep, sadece Karagümrük'ten puan alabildi.

DEPLASMANDA DA KÖTÜ

Antalyaspor, yaşadığı düşüşü deplasman maçlarında da durduramıyor. Deplasmanda oynadığı son 5 Süper Lig maçının 3'ünü kaybeden Antalyaspor, bu sezon daha önceki 14 dış saha karşılaşmasında aynı sayıda yenilgi almıştı.

50. RANDEVU

Trabzonspor ile Antalyaspor, ligde 50'nci kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 49 maçta, Bordo-Mavililerin galibiyette 29-8 üstünlüğü bulunuyor, 12 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Maçlarda Trabzonspor, 90, Antalyaspor ise 45 gol attı. Ligin ilk yarısında iki takım arasında Antalya'da oynanan karşılaşma 1-1 sona erdi.

YANAL ÜSTÜN

Teknik adamlar rekabetinde ise Ersun Yanal'ın Abdullah Avcı'ya karşı üstünlüğü bulunuyor. Bugüne kadar 11 kez takımları bir birine rakip olan iki teknik adamdan Ersun Yanal, 5 kez sahadan mutlu ayrıldı. 4 mücadele eşitlikle tamamlanırken, Abdullah Avcı'nın takımları ise sadece 2 kez kazandı.

AKREP'TE 2 EKSİK

Kırmızı-Beyazlılarda; Serdar Gürler ve Drole  Trabzonspor maçında da forma giyemeyecek. Ev sahibi ekipte de cezası bulunan Berat Özdemir görev alamayacak.

 

Hakem: Abdulkadir Bitigen

Trabzonspor

Teknik Direktör: Abdullah Avcı

Uğurcan Çakır   

Marlon   

Hosseini   

Hüseyin Türkmen

Serkan Asan

Flavio

Baker   

Bakasetas   

Nwakaeme

Ekuban  

Djaniny  

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Ersun Yanal

Boffin

Bünyamin Balcı

Veysel Sarı

Naldo

Kudriashov

Fredy

Nuri Şahin

Hakan Özmert

Eren Albayrak

Amilton

Podolski

 

Şenol Güneş Spor Kompleksi

TV: Bein Sports

Saat: 20.30