AKREP ÇIKIŞ ARIYOR

Son 5 maçından 4 yenilgi alan Antalyaspor, şampiyonluk adaylarından Galatasaray'ı ağırlayacak. Sarı-Kırmızılılara karşı ilk yarıda oynanan karşılaşmanın ardından çıkış yakalayan ve 13 maç kaybetmeyen Akrep, yine aynı seriye başlamayı hedefliyor.

Süper Lig'in 37. haftasında Antalyaspor, şampiyonluk yarışındaki Galatasaray'ı ağırlayacak. Son haftalarda istediği sonuçları almakta zorlanan Kırmızı-Beyazlılar, sezonun ilk yarısında deplasmanda 0-0 berabere kaldığı rakibine yine çelme takmak istiyor. Antalya Stadı'nda oynanacak mücadelenin başlama saati 20.30 olacak.

5 YILDIR KAZANAMIYOR

Antalyaspor, Galatasaray'a karşı son galibiyetini 2015- 2016 yılında Antalya'da oynanan maçta 4-2 ile elde etti. Bugüne kadar 59 kez karşı karşıya gelen iki ekipten Antalyaspor, 8 galibiyet, 17 beraberlik ve 34 yenilgi aldı. Antalya'da oynanan 29 maçta ise Antalyaspor 4 galibiyet, 10 beraberlik ve 15 yenilgi gördü.

SON 5 MAÇIN 4'ÜNÜ KAYBETTİ

Türkiye Kupası'nda final biletini aldıktan sonra düşüşe geçen Antalyaspor, ligde çıktığı son 5 maçın 4'ünü kaybetti. Ankaragücü, Sivasspor, Rizespor ve Hatayspor'a kaybeden Akrep, sadece Kayserispor'u mağlup etti.

SAHASINDA ÜST ÜSTE 2 YENİLGİ ALDI

Antalyaspor, iç sahada oynadığı son 2 maçta puanla tanışamadı. Kırmızı-Beyazlılar, Sivasspor ve Ç. Rizespor maçlarında yeşil zeminden yenilgi ile ayrıldı. Antalyaspor, ligde bu sezon sahasında 17 maça çıkarken, 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 yenilgi ile 24 puanın sahibi oldu.

KALESİNİ GOLE KAPATAMIYOR

Fraport TAV Antalyaspor, ligde oynadığı son 10 maçta sadece 2 kez kalesini gole kapattı. Akrep, golsüz berabere kaldığı Başakşehir ve deplasmanda kazandığı Kaysersipor maçı dışında oynadığı maçlarda kalesinde gol gördü.

EKSİK SAYISI ARTIYOR

Antalyaspor'da zorlu mücadele öncesinde eksik oyuncular can sıkıyor. Hakan Özmert'in oynamasının zor olduğu öğrenilirken, Sidney Sam ile birlikte Doğukan Sinik, Eren Albayrak ve Gökdeniz Bayrakdar'ın da forma giyme olasılığı bulunmuyor. Nuri Şahin, Fedor Kudriashov ve Bünyamin Balcı'nın durumları henüz netleşmezken, 3 futbolcunun durumu bugün yapılacak testlerin ardından belli olacak.

 

Hakem: Mete Kalkavan

Antalyaspor

Teknik Direktör: Ersun Yanal

Boffin

Mert Yılmaz

Bahadır Öztürk

Naldo

Ali Eren İyican

Ufuk Akyol

Fredy

Serdar Gürler

Amilton

Podolski

Orgill

 

Galatasaray

Teknik Direktör: Fatih Terim

Muslera   

Şener Özbayraklı   

Luyindama   

Saracchi   

Marcao 

Taylan Antalyalı   

Babel

Kerem Aktürkoğlu 

Emre Kılınç

Fernandes

Feghouli

 

Antalya Stadı

TV: Bein Sports

Saat: 20.30