AKMASA DA DAMLIYOR

Son saniyelerde 2 puan kaybettiği Ankaragücü maçında etkili ve gereken oyunu sahaya yansıtan Antalyaspor, Başakşehir karşısına da benzer bir tempoyla başladı. Ligin boyu kısalırken kendine gelen Kırmızı-Beyazlılar, daha maçın başında bu maçı ne kadar çok istediğini gösterdi.

İlk 12 dakika içerisinde Fredy’nin direkt bireysel çabası, Larsson’un da Ndao’nun muhteşem pasında yakalayıp kaçırdığı pozisyonlar, maçın fişinin erkenden çekmesine engel oldu.

İlk 15 dakikası nefes kesen karşılaşmada ilk yarının kalan kısmı ise tam olarak hayal kırıklığı oldu. Başakşehir’in 1 puana razı oyunu, Antalyaspor’un en büyük gol umudu olan Haji Wright’ın isteksiz görüntüsü, kısır bir yarım saati bize izletti.

Uyku modunun ardından soyunma odasından hızlı dönen yine Antalyaspor oldu. Fredy’nin istekli oyunu ve Haji Wright’ın biraz kıpırdanmasıyla 2 net pozisyona daha giren Kırmızı-Beyazlılar, her an golün gelebileceği izlenimini tamamen verdi.

Ancak 63’te yapılan Fredy – Nakajima değişikliğine anlam veremedim. Pozisyon harcasa da takımın en dinamik isimlerinden birisi olan Fredy’nin çıkarılışındaki mantığı anlayamadım.

Anlam veremediğim bir diğer konu ise 80’de yaşandı. Son haftalarda formsuz bir görüntü çizen Haji Wright’ın, Bertuğ Yıldırım’a yerini bırakırken taraftarın protestosuyla karşılaşması bana göre bu sezonun en büyük sürprizlerinden oldu. Her ne kadar beklenen performansı ortaya koyamasa da 1 yıldır yaptığı katkının bir anda unutulmasını çok garipsedim.

Neticeye baktığımızda ortaya koyulan oyunun karşılığında bir takım kazanacaksa bu Antalyaspor olmalıydı. 90 dakika boyunca galibiyete oynayan taraf da Kırmızı-Beyazlılardı. Buna rağmen alınan 1 puanı çok da küçümsememek lazım. Geçen hafta Ankaragücü karşısında galibiyet kaçsa da gelen 1 puan ve Başakşehir karşısındaki beraberlik, kümede kalma yolunda akıtmasa da damlattı.