Aklı nerede?

Cumartesi gecesi Samsunspor karşısında 2 puan bırakarak galibiyet hasretini 5 maça çıkaran Beşiktaş’ta Teknik Direktör Fernando Santos dönemi sona erdi. Her teknik adam değişikliğinde olduğu gibi yine klasik olarak ortaya ‘Sergen Yalçın’ ismi atıldı.

Rıza Çalımbay döneminin sonrasında da Siyah-Beyazlılardan uzun süre haber bekleyen ve o telefon gelmeyince Antalyaspor’a imza atan Sergen Yalçın, bu iddiaların 16-17 saat sonrasında Rizespor deplasmanında takımın başında sahaya çıktı.

Kadroda sürpriz yoktu. Beklenildiği gibi Ankaragücü maçında sahaya sürdüğü 11, bir kez daha puan arayacaktı. Maçın ilk 10 dakikasına baktığımızda temposu düşük olmasına karşın topu ayağında tutan ve kendisine daha çok güvenen taraf Antalyaspor gibi görünüyordu. Ne olduysa ondan sonra oldu. Rizespor’un topu vererek hazırladığı tuzağa düşen Kırmızı-Beyazlılar bir anda ne olduğunu şaşırdı.

İlhan Palut’un Antalyaspor’a karşı ne kadar ince çalıştığını, Sergen Yalçın’ın ise aklının sahada olmadığını net bir şekilde gördük. Rizespor öyle oynadı ki ilk devrede adeta yarı sahada oynanan antrenman maçı izledik. Her ileri çıktığında Antalyaspor kalesi tehlikeyi yaşadı. Mücadele 0-0 devam ettiği 16.28’de sosyal medya hesabımdan, “Rizespor, topu bırakarak 20, 21, 23, 27'nci dakikalarda çok net 4 pozisyon harcadı. Antalyaspor halen aynı tuzağa düşmeye de devam ediyor. Böyle devam ederse gol yakın” paylaşımını yaptım. 31’de Helton Leite’nin karşı karşıya pozisyonda başarılı olmasıyla kurtulan Antalyaspor, 33’te gardını düşürdü.

Deyim yerindeyse bağıra bağıra gelen golü, hepimiz gibi Sergen Yalçın da kenardan izledi. İlk yarıda topla oynama yüzdesinde 61’e 29’lük üstünlüğü bulunan Antalyaspor, kaleyi bulan ilk şutunu ise kornerden gelen topta Veysel Sarı’nın ‘kafasına çarpan top’la buldu. Antalyaspor için sezonun en kötü ilk yarısının oynandığını söylesek abartmış olmayız.

Böylesine kötü bir performansın ardından devre arasında tek değişikliğin yapılmamış olmasının da altını çizmekte fayda var. Hiç ‘kadro dar, kimi alacak?’ yorumları gelmesin. Böylesine kötü bir takım performansı kolay kolay görülmez. 60’ta gelen 2’nci gol de malumun ilanı oldu.

Göz göre göre alınan bir yenilgi…

Bu kötü oyunun karşılığında alınan yenilgiyle az olan hatta matematiksel olarak olasılığı olsa da hiç şans tanımadığım Avrupa fırsatı bu sonuçla bitti. Antalyaspor'un çok hızlı şekilde gelecek sezonu planlaması gerekiyor.

5 futbolcudan oluşan ve daha 2 ismin daha ekleneceği transfer engeli kalabilecek mi? Saric'in, pek sanmıyorum ama Buksa'nın bonservisi alınabilecek mi? Helton Leite sözleşme uzatacak mı? Daha önemlisi yine Beşiktaş dedikodularının hortladığı Sergen Yalçın 1 yıllık opsiyonunu kullanacak mı? 10 gün önce Başkan Sinan Boztepe konuyla ilgili görüşme yapacaklarını söylemesine karşın bir bilgilendirme yok. Başkan sessiz, taraftar stresli. Sezon başı transfer sezonundaki başarılı çizgi, bu sezonu kurtardı. Ancak sonrasında yapılan hatalar, gelecek sezon tekrarlanırsa ağır bedeller ödenebilir. O yüzden hemen yeni sezon planlamasına geçilmesi olmazsa olmaz.