AKINCI’YA KARŞI ‘İSTİFA’ HAMLESİ

Ali Babacan’ın Genel Başkanlığı’nı yaptığı DEVA Partisi Antalya İl Teşkilatı’nda istifa depremi yaşanıyor. Kurucu üyeler arasında yer alan BAİB eski başkanı Mustafa Satıcı’nın başını çektiği bir grup partili il başkanı Akıncı’yı genel merkeze şikayet etti. Kurucu üyelerin başını çektiği bu grup, İl Başkanı Süleyman Akıncı’nın yönetimini beğenmeyerek genel merkeze istifasını sundu

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Antalya İl Teşkilatı’nda kılıçlar çekildi. Partinin kurucuları arasında bulunan Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) eski Başkanı Mustafa Satıcı’nın yanı sıra İl Sekreteri Ebru Özdemir, İnsan Kaynakları Parti İçi Eğitim Başkanı Özlem Arlıer, Teşkilat Başkanı Selda Öner ve Kurumsal İletişim Tanıtım Başkanı Emre Karaşin’in başı çektiği bir grup İl Başkanı Süleyman Akıncı’nın yönetimini beğenmedikleri gerekçesi genel merkezi şikayet yağmuruna tuttu. Parti içinde önemli bir yerde olan bu isimlere, 24 kişilik yönetim kurulu üyesi de destek verdi. Bu gruplaşma sonrasında ise genel merkeze toplu bir şekilde istifalarını ileten bu isimler, İl Başkanı Akıncı’nın görevden alınmasını talep etti.

GENEL MERKEZ TEYAKKUZDA

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında ise DEVA Partisi Genel Merkezi’nin teyakkuz haline geçtiği ve istifaları kabul etmediği öğrenildi. Sorunun daha da büyümemesi için Antalya’daki ilçe kongrelerini iptal eden genel merkezin gelen şikayet ve istifa dilekçeleri nedeniyle araştırma yaptığı ve yakın bir zamanda istifalarla ilgili karar vereceği iddialar arasında yer aldı.

BAŞKAN AKINCI BABACAN İLE GÖRÜŞTÜ

İl teşkilatındaki bu kalkışmadan haberdar olan İl Başkanı Süleyman Akıncı'nın karşı bir hamlede bulunarak genel merkez ile temasa geçtiği söylentiler arasında yer aldı. Genel Başkan Babacan ile görüşen Akıncı, istifa etmek istediği ve Babacan’ın ise bunu kesin bir dille reddettiği iddia edildi. Babacan’ın bu görüşmede, "Antalya teşkilatlanma konusunda en başarılı illerimizden birisi. Bu kadar kısa sürede teşkilatlanmayı tamamlayıp, üye kaydına başlayan il başkanının geri çekilmesi söz konusu dahi olamaz. Sizinle yürüyecek daha çok yolumuz var" dediği öne sürüldü. 

İLÇE BAŞKANLARINDAN DESTEK İSTEDİ

Öte yandan yaşanan bu gelişmeler üzerine istifa etmeyeceği netleşen Akıncı’nın ilçe başkanlarıyla da görüşerek kendilerinden destek istediği gelen bilgiler arasında yer aldı. Muratpaşa İlçe Başkanı Hüseyin Kemal Dal, Serik İlçe Başkanı Uğur Özkan, Döşemealtı İlçe Başkanı Soner Tosun, Alanya İlçe Başkanı Ahmet Çakan, Kepez İlçe Başkanı Mehmet Siyahkoç, Manavgat İlçe Başkanı Havva Dursunoğlu, Akseki İlçe Başkanı Mehmet Ali Şener, Demre İlçe Başkanı Murat Özek, Elmalı İlçe Başkanı Onur Taş, Gündoğmuş İlçe Başkanı Mehmet Özkan, Aksu İlçe Başkanı Duran Celbiş, Kemer İlçe Başkanı Cengiz Cantürk, Başkan Akıncı’ya destek vermekle kalmadı, “Biz aşağıda isimleri geçen ilçe başkanları olarak il başkanımız sayın Süleyman Akıncı’nın madden ve manen yanında olmayı sayın genel başkanımız Ali Babacan’ın bahsettiği ‘İlkeler ve Değerler’ ile uyumlu olduğunu düşünüyor ve desteğimizi açık şekilde beyan ediyoruz” diyerek bir bildiri yayımladı.

İLÇE BAŞKANLARI OLTAYA TAKILMADI

İlçe başkanlarının istifa etmeyeceğini öğrenen grubun bunun üzerine yeni bir hamle yapacağı dilden dile dolaşmaya başladı. Söz konusu grubun tüm ilçe teşkilatlarını istifa çağırmak için hazırlık yaptıkları söylentiler arasında yer alırken, ilçe başkanlarının ise İl Başkanı Akıncı’ya ‘bağlılık’ mesajı verdikleri öğrenildi.

İŞTE İSTİFASINI SUNAN O İSİMLER!

Kurucu heyette bulunan İl Sekreteri Ebru Özdemir, İnsan Kaynakları Parti İçi Eğitim Başkanı Özlem Arlıer, Teşkilat Başkanı Selda Öner, Kurumsal İletişim Tanıtım Başkanı Emre Karaşin, Sektörel Politikalar Başkanı Metin Nalbantoğlu, Bilgi İşlem Başkanı Eyüp Çiftçi, Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikaları Başkanı Murat Barçın, Kültür ve Sanat Başkanı Sibel Burgucu, Sosyal Politikalar Başkanı Nuray Özkul, Doğa Hakları Başkanı Halil Duru, Sağlık Politikalar Başkanı Ahmet Ersin Bilgin, Gençlik Politikaları Başkanı Erdem Ateş, İlk yönetim kurulu üyeleri, Ece Demirel, Sinan Tekin, Kıvanç Çetinkaya, Latif Altuntaş, Mecit Müdürhanoğlu, Cansu Doğan, Fadile Aytop, Zerrin İsmailoğlu, Kifayet Askeroğlu, Emre Dur, Ebubekir Biskevelci, İl yönetim kurulu yedek üyesi Artun Kerim Erden, Orhan Yıldırım, Cumhur Kasapoğlu ve Durmuş Aslan.

HABER MERKEZİ