AKILLI OTEL HİZMETE AÇILDI

İç ve dış dizaynı koronavirüs ile mücadeleye göre yapılan akıllı otel Antalya'da, Aspendos Bulvarı üzerinde açıldı. Şehir içi otelinde konaklayanlar, telefonlarına indirecekleri aplikasyon ile ısıtma ve soğutma sisteminden televizyon akışına kadar tüm ayrıntıları otele ulaşmadan yönlendirebilecek.

Aspendos Caddesi üzerinde açılan 8 katlı AG Hotels, koronavirüs önlemlerine göre dizayn edildi. Restoran kısmının açılır kapanır tavan ve cam pencerelerle kapatıldığı otelde, oturma gruplarının sosyal mesafe kurallarına uygun yerleştirildi. Otelin dört bir yanında yüzde 80 alkol derecesi olan kolonyalı dezenfektan standları konuldu. Asansörlerinin iç kabinleri, 3 kişi ile sınırlı tutuldu.

'AZ EŞYA ÇOK HUZUR'

Otelin tamamında 'Az eşya çok huzur' odalarda ise 'Az eşya çok hijyen' sloganıyla yola çıktıklarını anlatan AG Hotels Genel Müdürü Turgut Alkış, “Otelimizin tüm zemini bakteri barındırmayan özel bir zeminle kaplandı. Masalar, sandalyeler, odalardaki dolaplar her şey ahşaptan. Ahşap, temizlenmesi ve hijyen tutulması en kolay malzeme. Aynı zamanda otelimiz akıllı" dedi.

Otelde konaklayanlar ise cep telefonlarına yükleyecekleri bir aplikasyon ile odalarının ısıtma ve soğutmasını uzaktan da ayarlayabilecek. Televizyona komut verip istediği filmi veya diziyi hazır olarak bekletebilecek.

DHA