AKILLI (!) CİHAZ

Kalbinde hizmet aşkı olan eğitimcinin tatili de olmaz, emekliliği de. Çünkü kör şeytan tatil yapmaz. O zaman bu insanlığı, gençliği, nesli kurtarmak için ilim adamlarımız son nefesine kadar ya eli ile ya dili ile ya da topluma örnek hareketleri ile insanlara iyi model olmaktan geri kalmaz.

***

Gençlerimizi ve çocuklarımızı maalesef artık anne babaları değil yeni tabirle ‘akıllı’ cihazlar eğitiyor. Ellerinden aldığınız zaman o çocuklarımız sudan çıkmış balığa dönüyor. O zeka küpü çocuklar saf saf etrafa bakıyor. Oynadıkları oyunlar ve izledikleri saçma videolar çocukları çok fazla agresifleştiriyor.

***

Anne babalar uzmanları dinleyip belirli saatlerde vermenin yollarını bulmalılar, hiç vermeme şansları yok.  Boş kalacağı zamanda da ailelerle birlikte yapılabilecek eğlenceli aktiviteler icat etmemiz lazım. Onları boş bırakmamamız lazım. Geleceğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmamız lazım.

***

Toplum olarak ilginç bir özelliğimiz var. Başkalarının suçunu net gördüğümüz halde kendi hatalarımızı ya hiç görmeyiz veya görsek de kendi muhasebemizi hiç yapmayız. Aynaya bakmayız.

***

Başkalarını ağız dolusu eleştiririz, aynı hatayı kendimiz de yaparız. Eleştirdiğimiz konuları herkesle konuştuğumuz için sadece o kadar konuşuyorum kendime dikkat edeyim de yok. Çuvaldız ve iğne ayarını yapmayı maalesef bilmiyoruz. 

***

Karanlık ruhların yüze akseden hâli asık surattır. Zira asık surattan kimse hoşlanmaz. Aklı başında olan insan menfaatçi kimseye borçlanmaz. Ne aradığını bilmeyen bulduğunu anlayamaz.

***

Kur-an’ı okuduğu halde okumamış sayılanlar var. Evet var. Kur-an okuyanı yasaklardan alıkoymuyorsa o okumuş sayılmaz. İbadet eden Müslümanın hayatında bir değişiklik olması lazım.

***

Her diplomalı ilim adamı değildir. Her diplomasız da ilimden uzak sayılmaz. ‘Hekimoğlu İsmail’ Allah’ı zikirden daha üstün sadaka olmaz. Yaralı biri diğer yaralıdan bir şey istemez.

***

İsterse kılsın sabahlara dek namaz, isyankar evlat Cennetin kokusunu bile alamaz. ‘Abbas Yunal’ Öyleleri vardır ki ticaret ve alışveriş Allah’ı zikretmekten onları geri bırakmaz. ‘Nur Suresi-37’

***

Üçüncü Dünya Harbinin çekirdeği fitne ocağı orta doğudadır. Orta doğuda olmaz olmaz diye bir şey olmaz. ‘Prof. Dr. Mehmet Şahin’ Aşkı taşımasını bilmeyen aşkı yaşamayı da bilmez. ‘Kahraman Tazeoğlu’

HATIRA

65 yaşında hiç evlenmemiş bekar yaşayan bekar bir vatandaşa ‘niçin evlenmezsin’ diye sormuşlar. O da ‘bu işler aceleye gelmez’ demiş.