AKILLAR KUPADA

Antalyaspor, her ne kadar düşme tehlikesini hissetmese de son 3 maçta alınan 2 yenilgi, 'Acaba?' diyenlerin sayısını artırdı. Beşiktaş ile oynanacak Türkiye Kupası öncesi şehir tamamen bu mücadeleye kilitlenirken, Ankaragücü yenilgisinin ardından Sivasspor maçının da önemini yükseltti. Bu maçta alınacak bir galibiyet, hem Sivasspor'u puan durumunda altına almaya yarayacak hem de 42 puan olan psikolojik kümede kalma sınırını geçirecekti.

Nuri Şahin ve Hakan Özmert'in olmadığı bir orta saha ile Ersun Yanal'ın nasıl bir oyun mantalitesini ortaya koyacağı merak edilirken, başlama vuruşunun ardından sadece 46 saniye sonra gelen gol, tüm hesapları alt üst etti.

Buna rağmen son haftalarda ortaya koyduğu oyun kalitesini sahaya yansıtan Antalyaspor, eşitliği sağlamak için 26 dakika bekledi. Fredy'nin ayağından bulunan penaltı golüyle eşitlik yakalanırken, VAR sistemi yüzünden 4 dakika boyunca çelişkiler arasında boğulduk. Camara'nın Doğukan'a yaptığı darbeden gelen ses, tribünlere kadar ulaşırken saha içerisindeki Özgü Yankaya bunu ne gördü ne de duydu... Burada devreye girmesini beklediğimiz VAR ise 10 saniyede belirlemesi gereken karar için 4 dakika neden bekledi, aklım almadı.

Bu dakikadan sonra Antalyaspor'un daha etkili olacağını beklerken, yanıldık. Haftalardır ortaya koyulan başarılı savunma anlayışı, Sivasspor'a karşı adeta buhar oldu uçtu. İlk ve üçüncü goldeki bir birinin kopyası konsantrasyon hatası ve taçtan amatörce yenen ikinci gol, Ersun Yanal'ın Antalyaspor'una yakışmadı. Fredy'nin attığı ikinci gol ise belki de sezonun en güzel gollerinden birisi oldu.

İlk yarıdaki oyunla tamamen mağlubiyeti kabullenmiş bir Antalyaspor varken, Fredy'nin 67'de gelen ikinci golüyle oyun tamamen Sivasspor'un yarı alanına hapsoldu. Son paslarda biraz daha becerikli olunca puan alınması işten bile dğeildi.

Türkiye Kupası'na fazla odaklanmasından mıdır bilinmez, Kırmızı-Beyazlıların motivasyonunun bir an önce tamamen lige döndürülmesi gerekiyor. Burada yönetimin üzerine büyük iş düşecek.

Nuri Şahin ve Hakan Özmert'in olmaması da takımın en büyük eksikliklerinden birisiydi. Bir kesim tarafından sezon başında çokça eleştirilen Nuri'nin oynamadığı ilk maçta takımın bu kadar dağılması da dikkat çekilecek bir detay. Alttaki takımlar puanları kazanmaya devam ediyor. Sezonun yenilmez armadası Antalyaspor'un son 4 haftada aldığı 3 yenilgi ileride baş ağrıtabilir.