Akdeniz Üniversitesi'nde "Yapay Zekâ Çağında İletişimin Geleceği" konuşuldu
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 5. Uluslararası Medya Çalışmaları Sempozyumu bu yıl "Yapay Zekâ Çağında İletişimin Geleceği" temasıyla gerçekleştirildi.
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 5. Uluslararası Medya Çalışmaları Sempozyumu bu yıl "Yapay Zekâ Çağında İletişimin Geleceği" temasıyla gerçekleştirildi.
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen 5. Uluslararası Medya Çalışmaları Sempozyum açılışına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Sabri İşbilen, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ayşad Güdekli, Doç. Dr. Hediye Aydoğan, Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Merih Taşkaya, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
"YAPAY ZEKA İLE MEDYANIN ENTEGRASYONUNUN BİR MECBURİYET OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Sabri İşbilen, “Medyanın geleceği ve yarın ile ilgili bir gerçeği masaya yatırılması, akademik olarak değerlendirilmesi son derece memnuniyet verici bir durum. Yapay zeka konusunda gerek iletişimciler gerekse de toplum önemli ölçüde fikir ayrılığı yaşamaktadır. Yapay zekanın özünün konuşulmasından ziyade kullanılması ya da belli başlı örnekler gösterilerek engellenmesi yönünde görüşler beyan edilmektedir. Biz yapay zeka ile medyanın entegrasyonunun bir mecburiyet olduğunu düşünüyoruz. Ve medya dünyasındaki partnerlerimizi, paydaşlarımızı bu konuda cesur olmaya davet ediyoruz. Yapay zekanın veri analizi, ses analizi ve algoritmaları sayesinde hedef kitleye ilişkin sunduğu içerik seçeneklerini medya evrenini daha da öteye götüreceği konusunda herkes hem fikir. Bu konuda en temel duruş noktamız ve dikkat çektiğimiz taraf ise yapay zekayı yönetmek. Yönetme kavramının içerisinde de ciddi bir planlama fikir evreni tabii ki de bir denetleme bulunuyor. Neticede yapay zeka enformasyon kaynağı olabileceği gibi dezenformasyona da araç olabiliyor. Nitekim 7 Ekim’den bu yana İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarında uyguladığı soykırımın yanında yapay zeka teknolojilerini kullanarak uyguladığı dijital terörizme hepimiz tanık oluyoruz” dedi.
"YAPAY ZEKA İLE İLGİLİ ATILACAK ADIMLARI DESTEKLEYECEĞİZ"
İşbilen, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının öncülüğünde başta iletişim fakültelerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımızın yapay zeka ile ilgili atacağı adımları desteklemeye devam edeceğiz. Akademik çalışmaların söz konusu serüvene sunacağı katkıları da merakla bekliyoruz. Özellikle öğrencilerimizin farkındalık eğitimleriyle medya evreleri sağlayacağına dair farklar içinde şimdiden heyecanlıyız” şeklinde konuştu.
YAPAY ZEKAYLA ÜRETİLMİŞ ESERLERDEN OLUŞAN SERGİ
Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Merih Taşkaya, “Uluslararası Medya Çalışmaları Sempozyumu'nun beşincisi ve akademik olarak bir geleneğin oturmuş olduğunu görmek gerçekten çok güzel bir şey. Akademik çatılar altında bir geleneğin oturması çok önemlidir. Her yıl temayı değiştiriyorduk. Bu sene artık yapay zeka alanında konumlandırdık temayı. Yapay zekanın elbette o yazılım kodlama vesaire aşamaları için mühendislikler oldukça önemli. Sadece mühendislik ve yazılım meselesi olmadığını biliyoruz. Çünkü temel bilinçli insan böyle olunca özellikle beşiği bilimler, konu üzerine özellikle eğilmeli. Biz de bunu yapmaya çalıştık. Sadece sempozyum değil bunun yanında çünkü yapay zeka aynı zamanda uygulama alanı da çok yaygın olmaya başladı ve bu yüzden atölye çalışmaları 2 tane, ve bir seminer, bir büyük panel ve yapay zeka konusunda gerçekten uzman olan hocalarımıza çok teşekkürler buraya geldiler. Yine yapay zeka konulu yapan zekayla üretilmiş eserlerden oluşan sergimiz var. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma, bütün hocalarıma çok çok teşekkür ederim” dedi.
Sempozyum kapsamında alanında uzman kişiler tarafından "Sosyal Fayda İçin Yapay Zekâ" konulu panel düzenlendi. Aynı zamanda insan-makine iş birliği içinde kompoze edilmiş artistik imajlara yer verilecek olan Yapay Zekâ Sergisi'nin açılışı da gerçekleştirildi. Sempozyum kapsamında yapay zekâ destekli iletişim teknolojileri, medya üretimi, etik ve hukuk perspektifleri, kültürel etkileşimler, sosyal medya ve gazetecilik konuları da ele alındı.
Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) iş birliğiyle düzenlenen ''Türk Dil Kurumu ve Türk Dünyasında Ortak Alfabe'' konulu konferansta Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Osman Mert, ortak alfabeyi anlattı.
2024-2025 eğitim öğretim yılının birinci ara tatili bugün sona eriyor. Öğretmen ve öğrenciler 9 günlük tatilin ardından yarın yeniden dersbaşı yapacak. Okullarda birinci dönem 17 Ocak'ta sona erecek.
ÖSYM Başkanı Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS), 21-22 Haziran 2025'te yapılacağını bildirdi.
2024-2025 eğitim öğretim yılı sonunda sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav tarihi belli oldu. Buna göre, LGS kapsamındaki sınav, 15 Haziran 2025'te yapılacak.
Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin TYT ve YDT sınavlarına hazırlık süreçlerini desteklemek amacıyla 4-10 Kasım tarihleri arasında deneme sınavları başlatacak.
İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Mobil Trafik Tırı, Antalya'da öğrencilere trafik eğitimi verdi.
Hayırsever Selahattin Onur’un katkılarıyla inşa edilen Finike Hacı Abdullah Onur Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Finike Hacı Zehra Onur Anaokulu tören ile hizmete açıldı.
Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günleri, Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın katılımıyla başladı. Özkan, YÖK Raporu'na göre Akdeniz Üniversitesi'nin kulüplere kayıtlı öğrenci sayısının en yüksek olduğu ikinci üniversite olduğunu belirtti.
Antalya'nın Alanya ilçesinde Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Sağlık Kampüsü Ortak Derslikler Binası Temel Atma Töreni düzenlendi.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB burs/kredi başvurularının başladığını duyurdu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz