AKDENİZ’PARK
Sevgili okurlar, 1982 yılında kurulan Akdeniz Üniversitesi’nin kampüsü Konyaaltı ilçesi Pınarbaşı Mahallesi’nde bulunuyor. Çok geniş bir arazisi var. Üç ilçenin tam göbeğinde; Batı’sı Muratpaşa ilçesiyle, Kuzey’i Kepez ilçesiyle sınır.
Böylesine devasa büyük bir araziye sahip olan Akdeniz Üniversitesi’nin merkez yerleşkesi tam 3 milyon 483 bin 589 metrekarelik bir alana sahip. Ama gelin görün ki bu devasa araziye sahip olan üniversitenin, Tıp Fakültesi Hastanesi’nde otopark sancısı çekiliyor. Hem de yıllardır…
Hastaneye gelen vatandaşlar, araçlarını park edebilecek yer bulamadıkları için kimi zaman yaya kaldırımlarını işgal etmek durumunda kalabiliyor. Bazen park edilen araçlara sıkışıklıktan dolayı çarpıp kaçanlar da çıkabiliyor.
Buna karşılık Tıp Fakültesi Hastanesi’nin dışında kalan yerlerde otopark sıkıntısı çekmek bir yana mevcut otoparklar kullanılmadığı için meraya dönmüş durumda. Oysaki hastanenin dibinde atıl durumda duran bu otoparklar da Akdeniz Üniversitesi Hastanesine gelenlere açılabilir.
Fakat Tıp Fakültesi Hastanesi ile üniversitenin diğer bölümleri demir kapılarla kapatılmış durumda. Muhtemelen güvenlik gerekçesiyle. Bu nedenle deyim yerindeyse varlık içinde yokluk çekiliyor.
Sanki yer sorunu varmış gibi Akdeniz Üniversitesi ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında, geçen haziran ayında hastane yerleşkesine bin 797 araç kapasiteli katlı otopark iş birliği protokolü imzalanmış.
Bu nokta ayrıca afet ve acil toplanma alanı olarakta kullanılacak ve 1 yıl içinde tamamlanacakmış. Katlı Otopark binası inşaatı, oturum alanı 13 bin 186 metrekare alan üzerine betonarme karkas olarak yapılacakmış.
Üniversite Hastanesi hizmetlerinden faydalanacak hasta ve hasta yakınlarının, polikliniklerden veya hastanede yataklı olarak kalmaları esnasında, sadece katlı otopark hizmetlerinde geçerli olmak üzere 10 yıl süreyle günlük en fazla 90 dakika olarak otopark hizmetinden ücretsiz faydalanabileceklermiş.
Oysa mevcut otoparklarda bile bırakın doksan dakika ücretsiz faydalanmayı mevcut durumda bile 30 dakikadan sonra tarife işlemeye başlıyor.
Yarım saatten sonra çıkışta 8 lira otopark parası ödüyorsunuz. Bu süre 24 saati geçti mi saat başı tarife değişiyor. Darphane gibi para basan hastane otoparkına ödenen paralar yüzünden çocuğuna ilaç alamayanlar olduğunu duyuyorum.
Sorun çözülür mü?
“Ölme eşeğim ölme diyesim” geliyor içimden…