AKDENİZ’İN YENİ SESİ VE EKRANI

Korsan televizyon yayıncılığından çoklu ulusal televizyon yayıncılığına gelen bir ülkede yaşıyoruz. Tek kanallı bir Türkiye’de 1990’dan sonra birçok şey değişti.

1 Mart 1990'da kurulan Magic Box'ın ardından peş peşe özel kanallar evlerimize girdi.

Şöyle kısaca televizyonculuğun gelişimine bakalım. RTÜK verilerine göre, bugün Türkiye'de karasal ortamdan yayın yapan 16 ulusal televizyon, 8 bölgesel televizyon, 151 yerel televizyon kanalı var.

Dile kolay değil mi? Karasal 175, uydudan 350, kablolu ortamda ise 172 televizyon kanalı yayın yapıyor. Renkli bir hayat. İsteyen istediği kanalı izleyebiliyor.

Kısacası kimse tek kanala mahkum değil! Ne kadar çok kanal o kadar çok seslilik.

Hele hele bu yerel manada çok önemli.

İşte bu noktada kısa bir süre önce web üzerinden yayın yapan ve büyük bir izleyici kitlesine ulaşan Lider TV, yeni bir yolculuğa yelken açıyor.

Lider TV, Türkiye’nin Akdeniz’deki yeni sesi ve ekranı olmak için yola çıkıyor.

Şimdi yerelden ulusala uzanan bir çizgi ötesine geçmenin startını veriyor Lider TV.

Lider’in yeni yayın dönemi bugün start alıyor. Hem de müjdeli bir haberle.

Ender Alkoçlar’ın liderliği, Sabri Çağlar’ın takım kaptanlığında uydudan yayın hayatına geçiyor. Artık Antalya’yı merak edenler evlerinden bu meraklarını giderebilecek.

Antalya’nın yeni sesi ve kanalı Lider TV kısa süre sonra;

TÜRKSAT 4A

Frekans: 12034

Symbol: 27500

Polarizasyon: V DİKEY ve

DSMART: 107’de yayında olacak.

Hedeflerimiz çok büyük. Öyle başlamak için başlamak olmak değil fark oluşturmak için çıkılmış uzun ince bir yol. Bu yolda sizlerle birlikte yürünecek ve seniniz olunacak bir çizgi.

Bizim Lider TV olarak buradaki en önemli amacımız bu kentin sesin daha gür çıkmasını sağlamak. Bu nedenle yerelle yetinmeyip ulusal bazda yayın yapmak.

İnşallah bu hedefimize ulaşmak için ekibimizde ben dahil büktün arkadaşlarımız elimizi taşın altına koyacağız. Gazetede yazdıklarımızı Lider TV ekranlarında hem görsel hem de sesli olarak size aktaracağız.

Bunun içinde ben dahil hepimiz hummalı çalışmalar yapıyoruz. Kimi zaman tartışma programları kimi zaman spor kimi zaman da yaşam hikayeleri ile sizlerle olacağız.

Sadece Antalya’nın değil hem Akdeniz’in hem de Türkiye’nin en çok izlenen yerel kanalı olmayı hedeflediğimiz için dolu dolu programlar hazırlanıyor.

Bunu şunun için söylüyorum; frekansları televizyon alıcılarınıza kaydedin. Çünkü bizim müptelamız olacaksınız. Öyle şaka falan değil. Aradığınızı bizde bulacaksınız.

Artık tek değil çok seslilik vakti.

Bİ HABER BÜYÜKŞEHİR

Bir belediye o kentin hakimi ve her bir şeyden haberi olan kurumdur veya öyle olmalıdır. Hatta yönetimine gelen kişiye de bunun için Belediye Başkanı ‘Şehremini’ denmiştir.

Yani, Osmanlı Devleti ve Cumhuriyet öncesi Türkiye’sinde belediyelerin işlevlerini gören şehremaneti idaresinin başı imiş ‘Şehremini’. Bugünkü adıyla belediye başkanı.

Peki, bu Antalya’da böyle mi? Şöyle bir çevrenize bir bakın bakalım, acaba her şey yolunda mı diye? Sonra karar verin böyle olup olmadığına.

Ben size bir olay aktarıyım ve bu şehrin ne kadar sahipsiz olduğunu görün anlayın. Şehremini var mı yok mu? Siz karar verin.

Efendim, Mahir Gümüş adında bir vatandaş, sosyal medyadan “Kundu oteller bölgesi Yaşar Sobutay Bulvarı üzerinde 3 farklı noktaya 2 gün önce kasis yapıldı. Ancak hiç bir uyarı/bilgilendirme tabelası yok. Bilmeyen sürücüler son anda fark edip trafiği tehlikeye sokacak durumlar yaratıyor. Acilen uyarı tabelası konulmalı” diyerek Büyükşehir Belediyesi’nden yardım istedi.

Fakat Büyükşehir’den gelen cevap çok ilginç oldu. “Merhabalar. İlgili birimimizden, bahsettiğiniz kasislerin Belediyemizin bilgisi dışında yapıldığı ve bulunduğu yerden kaldırılması için gerekli işlemlerin başlatıldığı bilgisini aldık. İyi günler dileriz.”

Yani bu şehirden bizim haberimiz yok. İsteyen istediğini yapıyor. Yahu bu yollardan siz sorumlu iseniz kim nasıl böyle bir iş yapıyor. Dingonun ahırımı mı burası.

Koskoca dünya kenti Antalya’da isteyen istediğini istediği yere yapmaya başladıysa vay halimize demektir. Yapmayın etmeyin. Uyanın artık. Kumdan kafanızı çıkarın, tatil bittiiii.

SİZİ GİDİ UYANIKLAR SİZİ          

Biz uyanık ve kurnaz milletiz vesselam. Birileri kafasını kuma gömüp şehirden haberi olmasa bile bazıları da hemen durumdan vazife çıkarmayı iyi biliyor. Krizi fırsata çevirmek istiyor.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, 18 Eylül Cumartesi günü Düzlerçamı bölgesinde ‘Dünya Temizlik Günü’ etkinliği düzenledi. Bunu da birkaç gün önce duyurdu. Büyük ilgi çekti.

Bunun böyle olduğunu gören Döşemealtı Belediyesi durumdan vazife çıkardı. Hemen Cuma günü bölgede temizlik yaparak çöpleri topladı. Güya temizliğe gelenler eli boş dönecekti!

Ama öyle olmadı. Döşemealtı Belediyesi durumdan vazife çıkardı temizlik yaptı ama istediği gibi olmadı. Nasıl mı?

Cumartesi günü ATSO Başkanı Davut Çetin ve Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici ile yüksek katılımlı bir etkinlikte neler neler toplandı. Güya önceden temizlik harekatı yapılan bölgeden kamyon lastiği bile toplandı. Ama yine de varsın olsun. En azından bu sayede Döşemealtı maaşlarını ödeyemediği işçilerini zorda olsa temizliğe gönderip temizlik yaptırabildi ya. Buna bile sevinmek lazım.

BAHAR’I KÖTÜ İŞLETTİLER

Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Bahar’ı hafta sonu öyle bir işlettiler ki sormayın. Bahar, kendine gelen bir bilgi ile Börekçi Tevfik’in öldüğünü duyurdu.  Hem de sosyal medya hesabından.

Bahar, “Bahar hoş geldin. Napıyo be İbrahim, Selçuk iyiler mi; girer girmez dükkana. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun” cümleleri ile börekçi Tevfik’in fotoğrafını kullanarak.

Ancak kısa bir süre sonra aynı Ali Bahar, “Çok şükür ki yanlış bir bilgi imiş… Berkay alacağın olsun. Allah uzun ömürler versin börekçi Tevfik abimize” paylaşımı ile nasıl işletildiğini dile getirdi.

İşte sosyal medyanın kötü hali bu. Her şeye inanırsanız en yakınınızdan bile feyk yersiniz.

Neyse. Tevfik amcamızın ömrü uzun olsun ki bizde o nefis böreklerini yemeye devam edelim. En azından Ali Bahar o nu hepimize tekrar hatırlattı.