Akdeniz'in kıyısı için yağış uyarısı

Lider Haber TV’de Murat Er’in sunduğu Gün Ortası programına konuk olan ve Akdeniz’in kıyı kesimlerinden hafta ortasında yağış beklemediklerini kaydeden Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, hafta sonu Akdeniz’in kıyı kesimlerinde yağış beklendiğini belirtti.

Ülke genelinde yağışların etkisinin devam edeceğini ve sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmediğini belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yapılan değerlendirmelere göre, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceğini, önümüzdeki hafta boyunca devam edeceğini söyledi. 


YAĞIŞLER KUZEY VE DOĞUDA ETKİLİ 
Yağışların, özellikle kuzey ve doğu bölgelerinde etkili olacağını ifade eden Çelik, “Doğu Karadeniz'de yağışlar yer yer kuvvetli olmak üzere her gün devam edecek. Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu ve Trakya'da gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde bu yağışlar kuvvetli olacak” dedi. Bugün ve hafta ortasında Marmara Bölgesi, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde gök gürültülü sağanak yağışların süreceğini belirten Çelik, yağışlı havanın tatil bölgelerinde de etkili olacağını söyledi. 


HAFTA SONU YAĞIŞ BEKLENİYOR 
Akdeniz’in kıyı kesimlerinden çok yağış beklemediklerinin kaydeden Çelik, “Akdeniz'in kıyı kesimlerinde çok yağış yok ama Toroslar mevkiinde yağışlar hemen her gün devam edecek. Çoğunlukla öğle saatlerinden sonra görülecek Toroslar mevkiinde, bir de perşembe günü ve hafta sonu yine Akdeniz'in kıyı kesiminde de yağışlar görünüyor” diye kaydetti. 


ARALIKLI YAĞIŞLAR GÖRÜLECEK 
Tahminlere göre Kıyı Ege'de yağış beklemediklerini ifade eden Çelik, “Kıyı Ege'de önümüzdeki bir hafta boyunca yağış beklemiyoruz. Kıyı Ege dışında tüm yurtta aralıklarla yağış göreceğiz diyebiliriz. Bir de Güneydoğu Bölgesi’nde sadece perşembe günü için yağış görünüyor. Onun dışında Güneydoğu Bölgesi de yağışsız. Ancak özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’nde önümüzdeki bir hafta boyunca yer yer kuvvetli olmak üzere yağışlar devam edecek” dedi.