AKDENİZ’İN İNCİSİ SEZONU BEKLİYOR

Turizmin başkenti Antalya’nın gözde ilçesi Kaş’ta 2022 turizm sezonu hazırlıkları tamamlandı.

Fatma ARSLAN, Özge TOPTAŞ

Deniz, kum ve güneş üçlüsünün vazgeçilmez destinasyonları arasında yer alan Antalya’da merkez bölgesinde ve ilçelerinde 2022 yaz sezonu için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Kaş ilçesinde ise turizmciler bayram süresince iç pazardaki, bayram sonrasında ise dış pazar hareketliliğe yönelik hazırlıklarını şimdiden tamamladı.

“SEZONA ERKEN BAŞLAYACAĞIZ”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalar yapan turizmci Ufuk Güven, turizm sektörü olarak iki yılın ardından heyecanlı bir bekleyiş yaşadıklarını dile getirdi.

Güven, “İki tane zor sezonu geride bıraktık. Salgının seyri düşmüşken inanıyoruz ki bu seneyi geçen senelere oranla çok daha iyi geçireceğiz. Ukrayna ve Rusya’da yaşanan savaşın Kaş ilçesindeki etkisi Rus ve Ukraynalı vatandaşların yoğunluğu ile kendini gösterdi. Beklenmedik bir anda sezonun 2 ay öncesinde burada hareketlilik yaşandı. Bu anlamda sezona erken başlayacağımızı düşünüyorum. Bu sezona oldukça pozitif bakıyoruz” diye konuştu.

“HARİKA BİR SEZON OLACAK”

İlçede turizm sezonunu oldukça uzun olduğuna değinen Güven, “Kaş’ta genellikle batı pazarı ve Türk vatandaşlarımız yoğunlukta oluyor. Erken ve geç sezonu yabancı Pazar dolduracak gibi görünüyor ancak Türk müşterilerimizi de bekliyoruz. İlk ve Sonbaharı da iyi şekilde geçirirsek harika bir sezon olacak. Daha şimdiden Kalkan’da İngilizler daha önceden edindikleri villa ve evlere gelmeye başladılar” dedi.

“TURİSTLERİ BEKLİYORUZ”

Öte yandan Kaş ilçesinin sadece deniz, kum ve güneş ile değil çeşitli aktivite imkanlarıyla da ilgi gördüğünü hatırlatan Güven, şöyle konuştu: “Kaş birçok özelliği olan bir ilçe. Türkiye’de sıfırdan başlayıp 3 bin metreye giden başka bir turizm destinasyonu yok. Turistlerin burada yapabilecekleri çok fazla aktivite var. Yürüyüşten dalışa, paraşütten deniz kanosuna birçok aktivite var. Tüm bu imkanlar için yerli ve yabancı turistleri buraya bekliyoruz.”