Akdeniz’den film festivali geliyor

Antalya’nın film yapım şehri olması hedefiyle Akdeniz Üniversitesi ve Akdeniz Film Yapım ve Tanıtım Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı. Antalya’nın, sinema sektöründeki potansiyeli gün yüzüne çıkarılması planlanan protokol kapsamında düzenlenecek Akdeniz Film Yapım Festivali ile bölgenin film endüstrisinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Akdeniz Üniversitesi ve Akdeniz Film Yapım ve Tanıtım Derneği arasında Antalya’nın, sinema sektöründeki potansiyelinin ortaya çıkarılması için protokol imzalandı. Yapılan protokol kapsamında Akdeniz Film Yapım Festivali yapılarak bölgenin film endüstrisinin geliştirilmesi hedefleniyor. Protokol imza töreni, Akdeniz Üniversitesi Yönetim Kurulu Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seçil Deren Van Het Hof ve Akdeniz Film Yapım ve Tanıtım Derneği Başkanı Doğacan Aktaş ve İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ayşad Güdekli katıldı. Törende konuşan Rektör Özkan, “Bugün imzaladığımız protokol, bölgemizin sinema sektöründe yeni bir sayfa açacak. Antalya, doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla yerli ve yabancı yapımcılar için cazip bir çekim alanı. Kapalı film platoları gibi altyapı çalışmalarını hızlandırarak, film ekiplerini ve yeni yatırımları bölgemize çekmeyi hedefliyoruz” dedi. Filmlerin çekim yerlerinin uluslararası tanıtımına katkı sağladığını belirten Özkan, “Filmler, çekildikleri bölgeleri tanıtırken aynı zamanda turist çekme potansiyelini de artırıyor. Sinemanın kültürel ve ekonomik etkileri yadsınamaz. Birçok şehir, film prodüksiyonları sayesinde küresel düzeyde tanınıyor” ifadelerini kullandı.


ANTALYA MARKA ŞEHİR OLACAK

Üniversitelerin şehirlerine yeni vizyonlar kazandırma görevine vurgu yapan Özkan, “Antalya’yı dünya çapında bir film üretim merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz” dedi. Akdeniz Film Yapım Festivali’nin, Altın Portakal Film Festivali'ne alternatif olmayacağını vurgulayan Özkan, “Sinemanın kültürel ve ekonomik etkileri yadsınamaz bir gerçek. Filmler, çekildikleri bölgelerin uluslararası platformda tanıtılmasını sağlarken, aynı zamanda çekim yapılan şehirlerin turist çekme potansiyelini de büyük ölçüde artırıyor. Bugün birçok şehir, film prodüksiyonları sayesinde küresel düzeyde tanınır hale geliyor ve film turizmiyle önemli ekonomik faydalar sağlıyor. Sadece ekonomik değil, sosyal olarak da sinema sektörünün bir şehre kazandırdığı katkılar çok büyük” dedi.