Akdeniz’de sanat rüzgarı
Akdeniz Üniversitesi, 5’inci Uluslararası Akdeniz’de Güzel Sanatlar Sempozyumu ve Kültür Sanat Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı. Güzel Sanatlar Fakültesi’nde düzenlenen çalıştayda misafirler sanata doydu.
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 5’inci Uluslararası Akdeniz’de Güzel Sanatlar Sempozyumu ve Kültür Sanat Çalıştayı düzenlendi. Çalıştaya, yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda akademisyen ve sanatçı katıldı. Panel ve workshopların düzenlendiği etkinliğin açılışında Prof. Dr. Orhan Cebrailoğlu soyut kavram üzerine bir performans gerçekleştirdi. Katılımın yüksek olduğu çalıştay hakkında bilgi veren Sempozyum Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doçent Dr. Mehmet Ali Eroğlu, “5’inci Uluslararası Akdeniz'de Güzel Sanatlar Sempozyumu ve Sanat Çalıştay aslında bir sosyal sorumluluk projesi. Bir taraftan sanatçılar eserleriyle sergiye katılıyorlar. Bir taraftan canlı performanslarla workshoplar yapıyorlar. Diğer taraftan da bilim insanları Türk kültürü ve sanatıyla ilgili bildiriler sunacak. Daha sonra açılış paneli, kapılış paneli ve en sonunda fidan dikim etkinliğiyle programı gerçekleştireceğiz” dedi.
YEŞİL DOLU BİR SLOGAN
Ana temanın ‘fidan dikimi’ olduğundan söz eden Eroğlu,
“Çalıştayımızın ana teması ve tek katılım şartı yurtiçinden ve yurt dışından da
tüm çalışanlar olmak üzere fidan dikme. Ana katılım şartımız budur. Yani bu
etkinliğe katılmanın tek bir tane şartı var. Sadece fidanını alıp gelecekler ya
da fidan bağışında bulunacaklar. Bunun ilkini Manavgat yangınlarında yaklaşık
10 bin civarında bir fidan dikimi yaptık sanatçılarla ve akademisyenlerle. Biz
bu projeye başlarken ‘Yeşil vatan, Yeşil Türkiye, Yeşil Kampüs, Yeşil Antalya’
sloganlarıyla başladık. Sonuçta eğer yemyeşil bir Türkiye istiyorsak önce kendi
bölgemizden başlamalıydık. Kendi çalışma alanımız olan önce kampüsten başladık”
ifadelerini kullandı.
“ANLIK DUYGULARIMI
AKTARDIM”
Çalıştaya performans sanatçısı olarak katılan Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Cebrailoğlu ise hayata geçirdiği performanstan söz ederek, “Genel olarak ben soyut kavram üzerinden, soyut dışavurum kavramı üzerinden bir performans sergiliyorum. Performansın içeriğinden konuşacak olursak biraz refleksleri, yani momentumu ve gelecek, geçmiş değil de şimdi ve burada o an, Antalya'daki aldığım anlık duyguların refleksini, yani geri dönüşümünü ben soyut bir kavram içerisinde simge kullanmadan, bir imge kullanmadan, ne bileyim bir nesnel nesnel bir obje kullanmadan sadece soyut kavramlar üzerinde dışa vurmaya çalıştım” şeklinde konuştu.