AKDENİZ'DE DEV DERBİ

Milli aranın ardından Süper Lig'in en başarılı takımlarından olan Antalyaspor'un şimdiki hedefi Adana Demirspor. İlk yarıda tartışmalı bir hakem kararıyla rakibine boyun eğen Kırmızı-Beyazlılar, bu kez rövanşı almak için sahaya çıkacak.

SADIK ÇETİN SADAK

Süper Lig'de üst üste aldığı iyi sonuçlarla çıkışa geçen Antalyaspor, sezonun flaş takımlarından Adana Demirspor'a konuk oluyor. Son 4 maçında sadece 1 kez kalesinde gol gören Kırmızı-Beyazlılar, düşme hattından uzaklaşırken, daha rahat bir konuma yerleşmek için mutlak galibiyet hedefliyor. Yeni Adana Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmanın başlama saati 20.00 olacak.

İLK DEVREDE TARTIŞMALI YENİLGİ

Antalyaspor ile Adana Demirspor arasında ilk yarıda oynanan karşılaşma büyük tartışmalara sahne oldu. Mücadeleyi Antalyaspor 2-1 kaybederken, Adana Demirspor'un yıldızı Mario Balotelli'nin 42. dakikada takımını 1-0 öne geçirdiği gol öncesinde Bünyamin Balcı'ya faul yaptığı yönünde büyük tepkiler ortaya çıkmıştı. O karşılaşma aynı zamanda Teknik Direktör Ersun Yanal'ın da Antalyaspor'daki son karşılaşması olmuştu.

SON GALİBİYET 7 SENE ÖNCE

Adana Demirspor ile Antalyaspor arasındaki rekabette ev sahibi ekibin üstünlüğü göze çarparken, Kırmızı-Beyazlıların son galibiyetini 7 yıl önce alması dikkat çekti. Galibiyetlerde 8-6 geride bulunan Antalyaspor, son olarak 2015 yılında 1. Lig'de oynanan karşılaşmada rakibini mağlup etmeyi başardı. Sonrasında oynanan 2 maçta ise gülen taraf Adana Demirspor oldu. Adana ekibi, evinde de 6 kez kazanırken, sadece 2 kez Antalyaspor'a 3 puan verdi.

İKİ TARAF DA KAYBETMİYOR

Zorlu mücadele öncesi her iki takım da son zamanlarda kayıp yaşamıyor. Antalyaspor, son 4 maçından 2 galibiyet ve 2 beraberlik elde ederken, hanesine 8 puan yazdırdı. Bu sezonun flaş takımlarından Adana Demirspor ise evinde 7 maçtır, toplamda da 4 maçtır kaybetmiyor.

2 SAKAT, 1 SINIRDA

Kırmızı-Beyazlı takımda Harun Alpsoy ve Ufuk Akyol, sakatlıkları nedeniyle maçta forma giyemeyecek. Antalyaspor'da Doğukan Sinik sarı kart sınırında yer alırken, kart görmesi durumunda bir sonraki hafta evinde oynayacağı Sivasspor maçında cezalı duruma düşecek. 

26. HAFTA

Hakem: Alper Ulusoy

Adana Demirspor

Teknik Direktör: Vincenzo Montella

Muric   

Tayyip Talha Sanuç   

Samet Akaydın   

Kaan Kanak 

Svensson   

Belhanda

Vargas   

Gökhan İnler   

Stambouli

Yunus Akgün

Balotelli

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Alfons Groenendijk

Boffin

Bünyamin Balcı

Naldo

Kudriashov

Güray Vural

Poli

Fernando

Doğukan Sinik

Ndao

Fredy

Luiz Adriano

 

Stadyum: Yeni Adana

Saat: 20.00

TV: Bein Sports